Clujul are cel mai important aeroport regional dintre București, Budapesta și Bratislava

Clujul a devenit cel mai important aeroport regional dintre București, Budapesta, Belgrad și Bratislava. În acest an, pentru prima dată, aeroportul din Cluj ar putea depăși pragul de trei milioane de pasageri.

Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca a reușit să recupereze integral traficul aerian afectat de pandemia de coronavirus. Mai mult, aeroportul a reușit să se conecteze cu hub-uri aeriene importante, precum Amsterdamul, care, înainte de pandemie, erau prea aglomerate pentru a accepta noi zboruri. Conducerea aeroportului clujean a reușit să atragă noi operatori aerieni, iar toate aceste demersuri duc la o creștere susținută a traficului aerian, spune directorul general al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj, David Ciceo.

Companiile aeriene deja prezente pe aeroportul clujean afirmă că există perspective de creștere a numărului de pasageri, în contextul în care domenii precum turismul de afaceri sau cel generat de festivaluri înregistrează, la rândul lor, creșteri serioase, spune fondatorul unei companii aeriene românești, Iulian Scorpan.

Cele mai multe curse aeriene care decolează de pe aeroportul din Cluj sunt cele spre București și spre Londra. De asemenea, există un mare număr de curse aeriene spre Germania și spre Italia.

Related posts

Leave a Comment