ClujInsider.ro: România va avea prim-ministru o femeie de religie musulmană, Sevil Shhaideh

PSD şi ALDE au făcut o mutare-surpriză pe scena politică. Cele două formaţiuni care au format majoritatea parlamentară au decis să o desemneze pe Sevil Shhaideh drept candidat pentru postul de premier, potrivit ClujInsider.ro.

Dacă va fi votată de Parlament, această candidatură va aduce o serie de premiere în politica românească. Sevil Shhaideh va fi prima femeie care va deveni şeful Guvernului român. De asemenea, va fi primul politician de religie musulmană care va conduce Executivul. În plus, Sevil Shhaideh va fi prima persoană de etnie tătară care va ocupa astfel de poziţie guvernamentală. Ea este fina lui Nicuşor Constantinescu, baronul PSD de Constanţa, şi a lui Liviu Dragnea, baronul PSD de Teleorman.

 

Sevil Shhaideh este de profesie analist-programator. Până în 2012, ea a fost subalterna naşului său în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa. Din 2012, s-a mutat la Bucureşti, unde a ocupat funcţiile de secretar de stat în subordinea celuilalt naş al său, apoi a devenit ministru al Dezvoltării Regionale, după retragerea din Guvern a infractorului Liviu Dragnea, condamnat definitiv pentru fraudarea referendumului din 2012. Sevil Shhaideh este căsătorită cu un cetăţean sirian. Ea a fost primul ministru postrevoluţionar care a depus jurământul pe Coran.

Related posts

Leave a Comment