ClujInsider.ro: Cel mai mare producător de cidru artizanal din Transilvania se extinde la Dej

Dejul a reuşit să atragă o nouă investiţie importantă. Cel mai mare producător de cidru artizanal din Transilvania, care deţine brandul Harvester, a anunţat că va produce această băutură în Dej, potrivit ClujInsider.ro.

 

Noua fabrică va fi localizată într-o clădire cu suprafaţa de 350 de metri pătraţi, situată în incinta fabricii de sucuri Pectirom. Aceasta a fost închisă în urmă cu mai mult de cinci ani. Fabrica a fost cumpărată de acţionarii Arovit, iar o dată cu punerea în funcţiune a noi fabrici de cidru, ar putea fi reluată şi activitatea de producere a sucurilor de fructe.

 

”Noua fabrică de cidru va avea o încăpere pentru fermentare şi una pentru îmbuteliere. De asemenea, există vestiare, grupuri sanitare şi instalaţii utile, precum un cântar pentru camioane”, a spus unul dintre acţionarii fabricii de cidru, Sergiu Mureşan.

 

În prezent, există două varietăţi de cidru Harvester, din mere şi din pere. Însă, o dată cu punerea în funcţiune a fabricii din Dej, ar urma să apară pe piaţă noi varietăţi de cidru, inclusiv cidru care va fi livrat în butoaie de lemn pentur baruri şi pentru festivaluri.

 

Citiţi mai mult AICI

 

 

Related posts

Leave a Comment