Clujenii nu se înghesuie să-şi facă asigurările obligatorii de locuinţe

Până în luna noiembrie, mai puţin de 13.000 de proprietari de apartamente din Cluj şi-au făcut asigurările obligatorii. Cei care refuză să încheie astfel de poliţe nu riscă nimic, chiar dacă legea prevede pedepse aspre.

Proprietarii de apartamente din Cluj nu se înghesuie să-şi facă asigurăriile obligatorii. Potrivit datelor oficiale, ceva mai mult de 5% dintre aceştia şi-au încheiat astfel de poliţe, chiar dacă asigurările sunt obligatorii. Conform datelor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, până în prezent au fost completate 12.719 de poliţe în întregul judeţ.
Nici inspectorii municipalităţii clujene nu se grăbesc să dea amenzi, deşi asigurările sunt obligatorii. Primăria Cluj-Napoca nu poate să acţioneze în acest sens, în condiţiile în care nu există o bază de date în care firmele de asigurări să raporteze numele persoanelor cu care au încheiat sau nu asigurări. Preţul asigurărilor porneşte de la 20 de euro, însă creşte la poliţele facultative, care oferă, cel puţin teoretic, o protecţie sporită în caz de dezastre sau de accidente.

Related posts

Leave a Comment