Municipalitatea, obligată de Curtea de Apel să plătească daune firmei care urma să construiască un parking în piaţa Mihai Viteazu

Primăria municipiului Cluj-Napoca a pierdut procesul cu firma care câştigase licitaţia pentru execuţia unui parking subteran de 500 de locuri în piaţa Mihai Viteazu. În plus, municipalitatea va plăti daune de peste un milion şi jumătate de euro.

Portughezii de la Cogedir Gestao de Projectos SA şi Cogedir Parking au câştigat licitaţia pentru realizarea unui parking subteran de 500 de locuri în piaţa Mihai Viteazu, însă Primăria a renunţat la acest obiectiv încă din 2010, din cauza unor probleme de infrastructură. Imediat, firma a reacţionat şi a acţionat în instanţă municipalitatea, iar la final a avut câştig de cauză. Avocaţii celor de la Cogedir Gestao de Projectos SA şi Cogedir Parking au demonstrat că, deşi Primăria a invocat în instanţă forţa majoră, în realitate existau toate datele referitoare la existenţa acestei probleme încă din anii 90. Concret, municipalitatea a marşat pe ideea existenţei unui canal colector în zonă, ceea ce ar face imposibilă construirea parkingului, însă judecătorii au ţinut cont de faptul că acest lucru era cunoscut încă din 1995.
Decizia Tribunalului Cluj a fost atacată cu recurs de Primăria Cluj-Napoca, însă fără succes. Pe 19 noiembrie, Curtea de Apel a menţinut decizia dată iniţial, astfel că Hotărârea Consiliului Local 331 din 2010 a fost declarată nelegală. În plus, municipalitatea a fost obligată să plătească şi daune de 1,6 milioane de euro către firma care a fost declarată câştigătoare la licitaţie şi ar fi trebuit să realizeze acest parking.

Related posts

Leave a Comment