RATUC solicită o taxă specială pentru achiziţia de noi mijloace de transport în comun. Preţul biletelor nu va creşte

Consiliul Local va lua în discuţie o cerere formulară de RATUC prin care conducerea regiei solicită instituirea unei noi taxe speciale, de la 1 ianuarie, care va fi inclusă în preţul abonamentelor şi al biletelor. Din aceşti bani ar urma să fie cumpărate troleibuze, tramvaie şi autobuze.

RATUC a găsit o modalitate prin care ar putea obţine noi fonduri pentru înnoirea parcului de autobuze, tramvaie şi troleibuze. Conducerea regiei ar dori instituirea unei taxe speciale de 6,65% pe biletele şi abonamentele de călătorie, bani care ar urma să fie folosiţi pentru achiziția de mijloace de transport în comun moderne. RATUC a dat asigurări că noua taxă nu va conduce la majorarea preţurilor. Propunerea regiei va fi dezbătută în şedinţa Consiliului Local, care este programată miercuri.
”În urma analizei efectuată de către RATUC privind starea tehnică a parcului de autobuze, troleibuze şi tramvaie din dotare a rezultat că din totalul de 330 de mijloace de transport, 207 au durata normală de exploatare îndeplinită sau depăşită şi anual ar trebui înlocuit 10% din parcul de autobuze şi troleibuze”, se notează în cererea trimisă de reprezentanţii RATUC, care au avansat şi sumele necesare pentru ca annual să poată fi cumpărate noi mijloace de transport în comun. În plus, aceştia consideră că în acest fel se va ajunge la reducerea consumului de energie, dar şi la o reducere a cheltuielilor cu piesele de schimb. “În medie, pe an, suma necesară pentru dotare este de 36.490.000 lei. Scoaterea din exploatare a mijloacelor de transport învechite şi înlocuirea acestora cu altele moderne cu consumuri energetice reduse determină o reducere a cheltuielilor cu piesele de schimb şi manopera pentru reparaţii”.

Related posts

Leave a Comment