“Cine poate şti cât de gravă va fi criza?”


Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a declarat la postul public de televiziune că nimeni nu poate şti cum va evolua criza economică, dând de înţeles că nu poate garanta dacă din ianuarie 2011 vor creşte sau nu taxele şi impozitele.
Întrebat dacă în urma măsurilor de austeritate luate de Guvern nu va fi necesar ca din 2011 să fie majorate taxele şi impozitele, ministrul de Finanţe a sugerat că nimeni nu poate garanta acest lucru.
“În acest moment aceste măsuri sunt cele mai bune. Dacă mă întrebaţi dacă sunt suficiente, am să întreb cine poate să răspundă în Europa şi în lume cât de gravă este şi va fi această criză”, a declarat Sebastian Vlădescu.
“Dacă economia României va sta în stagnare sau recesiune uşoară până în -1 sau 1,5, atunci aceste măsuri sunt suficiente. În acest moment, aceasta este cea mai bună cale pentru România, deşi este cea mai dureroasă”, a mai spus ministrul.
Sebastian Vlădescu a mai declarat că refuză să se gândească la ce se va întâmpla dacă nu se vor aplica aceste măsuri de austeritate.
“În acest moment, acest plan este planul pe care-l va aplica România. Deci va trece de Parlament, de Curtea Constituţională. Refuz să mă gandesc la ce se va întâmpla dacă nu va trece”, a declarat Vlădescu.
Ministrul a mai spus că ceea ce încearcă Guvernul este să salveze România , nu să omoare românii, adăugând că “oamenii nu mor din cauza acestor măsuri, ci mor dacă nu facem acest lucru”.

Related posts

Leave a Comment