Cinci noi destinaţii operate de Wizz Air de pe Aeroportul din Cluj. Compania a adus cea de-a cincea aeronavă

Compania aeriană low-cost Wizz Air a lansat cinci noi destinaţii de pe aeroportul din Cluj. Cea mai aşteptată dintre ele este cursa low-cost spre Bucureşti, cu preţuri care încep de la 39 de lei.

Cursa va fi zilnică, cu excepţia zilei de sâmbătă. De asemenea, compania aeriană a lansat şi trei noi destinaţii externe, spre Doncaster – Sheffield în Anglia, Bilund în Danemarca şi Alicante în Spania. Din luna august va deveni operaţională şi cursa spre Malaga în Spania.

 

Suplimentarea numărului de destinaţii a impus alocarea a unei a cincea aeronave Wizz Air pentru baza acestei companii din Cluj-Napoca. În prezent, compania aeriană are 179 de angajaţi locali. Anul trecut, Wizz Air a ajuns la 1,1 milioane de pasageri pe an, după cum a declarat şefa departamentului de comunicare a companiei, Tamara Vallois.

 

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, crede că această dezvoltare a operaţiunilor Wizz Air va contribui la creşterea semnificativă a numărului de pasageri transportaţi de la Cluj. În prim jumătate a anului, numărul de pasageri a crescut cu 12 la sută faţă de perioada similară a anului trecut. Până la finalul acestui an, David Ciceo se aşteaptă ca numărul total de pasageri să depăşească 1,8 milioane de pasageri, iar estimarea pentru anul 2017 priveşte depăşirea pragului de 2 milioane de pasageri.

Related posts

Leave a Comment