Cercetătorii de la USAMV au creat o linie de produse cosmetice bazate pe miere

Cercetătorii de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj au creat o nouă linie de medicamente și de produse cosmetice bazate pe proprietățile curative ale mierii de albine. Unele dintre acestea sunt de uz veterinar, iar altele pentru uz uman. Ele ar putea fi produse în curând pentru marea masă a cumpărătorilor.Studiile realizate de specialiștii Centrului de Cercetări Avansate în Domeniul Apiterapiei din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară au fost transpuse în practică. Cercetătorii universității clujene au combinat proprietățile tămăduitoare ale mierii și cele unor materii prime precum uleiul de măsline, cel de ricin sau untul de shea pentru a crea diferite produse precum gelurile antibacteriene, creme antiacneice sau săpunuri ori balsamuri cu un rol benefic în întreținerea tenului. Unele produse au fost adaptate pentru uz uman, iar altele pentru uz veterinar, spune profesorul Liviu Mărghitaș.

”Avem câteva produse tot din cadrul laboratorului nostru care vizează afecțiuni cutanate, infecții cutanate. Cu ajutorul acestor produse putem să prevenim sau să tratăm, după caz, aceste afecțiuni cutanate, care sunt foarte frecvente. Aș mai vrea să spun că unele dintre aceste produse obținute în universitatea noastră sunt foarte utile pentru tratarea arsurilor. Aceste proprietăți sunt remarcate atât în cazul produselor de uz uman, cât și în cazul celor de uz veterinar”, a spus profesorul Liviu Mărghitaș.

Universitatea clujeană face eforturi pentru ca aceste produse să fie cât mai curând disponibile pentru publicul larg, mai adaugă profesorul Liviu Mărghitaș. ”Noi suntem în faza de verificare a produselor noastre. Din punct de vedere veterinar și in vitro au fost testate, iar acum suntem în curs de brevetare”, a adăugat reprezentantul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Roadele muncii cercetătorilor clujeni au fost prezentate în cadrul salonului Pro Invent, organizat zilele trecute de Universitatea Tehnică.

Related posts

Leave a Comment