Cel mai bun rezultat din istoria României pentru Simone Tempestini, în Corsica

Pilotul Napoca Rally Academy a terminat pe poziţia a 13-a raliul Turul Corsicii, etapă de campionat mondial.

Campionul mondial de raliuri la categoria juniorilor (Junior WRC), Simone Tempestini, a obţinut locul 4 în clasamentul WRC 2, la prima etapă în care punctează în actualul sezon. Clasarea pe locul 13 la general este cea mai bună din istorie pentru un reprezentant al României.

Simone Tempestini, component al echipei Napoca Rally Academy, a început cu dreptul campania pe care o va desfăşura în WRC 2 în 2017. Dublul campion naţional al României a avut un parcurs calculat, în care a preferat să nu rişte inutil. În prima zi de concurs, cea de vineri, o mică problemă tehnică apărută la cutia de viteze l-a împiedicat pe sportivul din cluj să aibă ritmul dorit, mai ales că planul orar nu includea şi trecerea prin parc service.

Nici interac?iunea cu noua maşină, Citroen DS3 R3, nu a fost cea mai fericită, dar după cei 120 km de probă specială lucrurile s-au mai aşezat. Simone a încheiat ziua pe locul 7 în clasamentul WRC 2. Sâmbătă a fost o zi cu un ritm mai bun, în care şi-au spus cuvântul recunoaşterile efectuate cu mare atenţie împreună cu navigatorul Giovanni Bernacchini, care i-au permis să abordeze cu mare atenţie „capcanele” presărate pe traseul din Corsica. Ziua a fost încheiată pe poziţia a 5-a, în ciuda unei răsuciri pe una dintre probe.

În cea de-a treia zi a raliului, duminică, Simone şi Giovanni au controlat eficient ritmul şi au reuşit să mai devanseze un echipaj pe cea mai lungă probă a raliului (53,78 km). Astfel, la finalul Turului Corsicii 2017, echipajul Simone Tempestini/Giovanni Bernacchini a terminat pe pozi?ia a 4-a a clasamentului WRC 2, obţinând primele puncte în campania din acest an. Locul 13 în clasamentul general este cel mai bun rezultat obţinut vreodată de un pilot român în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Pe prima poziţie în WRC 2 s-a clasat fostul pilot oficial Volkswagen, Andreas Mikkelsen, care a concurat la volanul unei Skoda Fabia R5. Turul Corsicii 2017 a fost câştigat de belgianul Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC), pe locul 2 a terminat francezul Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC), în timp ce pozi?ia a treia a podiumului a fost ocupată de spaniolul Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC).

“Suntem foarte fericiţi pentru rezultatul obţinut, dar nu foarte mulţumiţi de ritmul avut pe probe. Ne aşteptam să fim puţin mai rapizi. La început, când am văzut lista de înscrişi în WRC 2, un loc 4 părea imposibil de obţinut, dar, până la urmă am reuşit, iar recunoaşterile făcute foarte bine au contat mult. Am fost foarte atenţi la interioarele virajelor, am stat departe de greşeli, de pene şi am ajuns pe această poziţie care ne aduce puncte foarte importante în economia sezonului 2017. Ştim ce avem de făcut pentru a îmbunătăţi ritmul şi deja de zilele viitoare vom pregăti şi mai bine următoarea etapă, pentru a fi mai performanţi”.

Următoarea etapă din WRC în care Simone Tempestini va lua startul, Raliul Portugaliei, se va desfăşura în perioada 18 – 21 mai 2017.


Related posts

Leave a Comment