Cea mai nouă Clinică de Hematologie din țară va fi inaugurată la Institutul Oncologic

Investiţia a fost realizată din fonduri asigurate de către Ministerul Sănătăţii și se ridică la aproximativ 29 milioane de lei. Va permite realizarea procedurii de transplant medular şi la Cluj-Napoca, extinzând astfel capacitatea de transplant medular la nivel naţional.

Construcţia prevede o structură dispusă pe patru niveluri, care include 56 de paturi pentru servicii medicale acordate în regim de spitalizare continuă şi 7 paturi pentru servicii medicale în regim de spitalizare de zi, astfel:

– Parter: 7 paturi (spitalizare de zi)
– Etajul 1: 16 paturi (4 saloane cu 3 paturi şi 2 saloane cu 2 paturi)
– Etajul al 2-lea: 24 de paturi (6 saloane cu 3 paturi şi 3 saloane cu 2 paturi, pentru Anestezie şi Terapie Intensivă)
– Etajul al 3-lea: 16 paturi (6 saloane cu 1 pat pentru transplant medular şi 5 saloane cu 2 paturi pentru pretransplant)

„Actualul sediu al Secției de Hematologie a Institutului Oncologic se află pe Bulevardul 21 Decembrie. Clădirea a fost pierdută printr-un proces și oricum era improprie, o clădire veche, unde condițiile erau total depășite.

Sunt fericit pentru pacienți deoarece vor beneficia de condiții pe care le merită, de condițiile necesare în raport cu noile terapii care sunt pe de o parte extrem de agresive iar pe de altă parte vor da medicilor posibilitatea să facă și transplant medular având în vedere facilitățile oferite de noua construcție”, a declarat profesorul univ. dr. Patriciu Achimaș Cadariu.

Related posts

Leave a Comment