Cât de bune sunt băuturile pentru sportivi, conform unui analist medical

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a cerut Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA să investigheze conținutul ridicat de cofeină al băuturii “Prime Energy” și eforturile de marketing ale companiei direcționate copiilor. Această băutură, care este vândută în cutii, conține 200 de miligrame de cofeină la 340 grame, ceea ce este egal cu conținutul de cofeină a aproape două Red Bulls sau a unui pachet de șase doze de Coca-Cola. Prime vinde și o altă băutură, Hydration, care se vinde în sticle și este similară ca aspect cu Energy, dar nu conține cofeină.

Ca răspuns la comentariile lui Schumer, Prime a spus că băutura sa energizantă conține „o cantitate comparabilă de cofeină cu alte băuturi energizante cele mai vândute, toate intră în limita legală a țărilor în care este vândută”.

“Este important să facem distincția între băuturile pentru sportivi (băuturi izotonice) și băuturile energizante. Băuturile pentru sportivi sunt băuturi îmbunătățite cu electroliți. Scopul lor principal este să refacă apa și electroliții care se pierd în timpul exercițiilor intense și transpirației. Acestea vor conține electroliți precum sodiu, potasiu, calciu și magneziu. Multe sunt pe bază de carbohidrați, cu adaos de zaharuri precum fructoza, glucoza și zaharoza. Uneori conțin cofeină”, a declarat Dr. Leana Wen, analist medical CNN, medic de urgență și profesor de politici și management al sănătății la Universitatea George Washington, Institutul Milken, Școala de Sănătate Publică.

Băuturile destinate sportivilor nu sunt necesare pentru majoritatea oamenilor

Băuturile energizante pot fi periculoase atunci când sunt consumate în cantități mari. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, 1.499 de adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au mers la urgență pentru o urgență legată de băuturi energizante în 2011.

“Academia Americană de Pediatrie recomandă copiilor și adolescenților să nu consume băuturi energizante. Cu toate acestea, 30% până la 50% dintre adolescenți raportează că le consumă. Acest lucru ar putea fi din cauza confuziei dintre băuturile pentru sport și băuturile energizante, așa că oamenii ar trebui să fie atenți să aleagă băutura potrivită pentru scopul lor”, a mai spus Wen, conform CNN.

Majoritatea oamenilor nu au nevoie de băuturi pentru sportive. Apa este suficientă pentru hidratare, iar alimentele pe care oamenii le consumă vor conține de obicei electroliții de care au nevoie.

Sportivii care se angajează în activități ușoare până la moderate și copiii care se joacă pe locul de joacă sau se angajează în sporturi recreative după școală, în general, nu au nevoie de băuturi suplimentare de înlocuire a electroliților.

“Persoanele care ar trebui să ia în considerare băuturile pentru sport sunt sportivii care fac exerciții viguroase timp de cel puțin o oră sau mai mult. Dacă au nevoie, depinde de climat, tipul și intensitatea exercițiilor fizice și dacă sunt predispuși la transpirație puternică”, a explicat Wen.

CITEȘTE ȘI:

Australia: Medicii solicită reglementarea mai severă a comercializării băuturilor energizante

Coca-Cola România: O nouă investiție de peste 8 milioane de euro

Related posts

Leave a Comment