Cât costă viața unui copil? Sau despre cum putem salva un suflet inocent

Ce se întâmplă atunci când viața unui copil inocent se rezumă la bani, la o halucinantă sumă de bani? 

Povestea lui Mihăiță

Mihăiță s-a născut prematur din cauza conflictului de rhesus (sau Rh). Din momentul în care a venit pe lume, familia lui a fost supusă mai multor încercări. Totuși, în ciuda reflexului nedezvoltat de alimentare și a internării la terapie intensivă, dorința micuțului de a supraviețui a fost una puternică, iar el a dovedit că este un adevărat luptător.

Familia Reaboi a reușit să învingă multe, dar pământul le-a fugit de sub picioare în decembrie 2019, când Mihăiță a fost diagnosticat cu Amiotrofie Spinală Tip 2, o boală genetică care îi sugrumă organismul în fiecare zi.

Boala afectează neuronii motorii și, treptat, îi face pe cei afectați să nu poată să își miște mânile și picioarele, să își țină capul, să înghită, și, eventual, să respire. În  cazul lui Mihăiță, încet-încet piciorușele au cedat, respirația e tot mai grea, iar părinții îl supraveghează toată noaptea pentru a-l conecta la aparat, în cazul în care rămâne fără aer.

Șansa la o viață normală

Salvare pentru acest copil există, iar tratamentul ce reprezintă șansa acestui copil la o viață normală se numeste ZOLGENSMA și este printre cele mai scumpe tratament din lume. Costă 2.125.000 dolari, sumă pe care nici o asigurare medicală nu o acoperă.

“Nu-i ușor să spui că ți-e greu unei lumi întregi. Nu-i ușor să le arăți tuturor cât ești de slab în fața sorții. Nu-i ușor să strigi în fața celorlalți că încerci din răsputeri să-ti salvezi copilul, dar nu ai cum, de unul singur. Și dacă am trăi șapte vieți, tot nu am putea munci destul ca să strângem banii de care depinde viața lui Mihail. Cu emoții, cu speranțe, cu multe căderi, cu bune și mai puțin bune, asta sunt: mama unui prunc diagnosticat cu SMA 2, o mamă ce trebuie să strângă 2.125.000 de dolari pentru a-și salva puiul! Vă rog să-mi fiți aproape în continuare și vă mulțumesc pentru tot ce faceti pentru familia mea!”, este mesajul strigat cu disperare de Natalia Reaboi, care s-a agățat de fiecare dintre noi, ca de o ultimă speranță.

Au fost și cazurile similare anterioare, Alexa, Noel, Alessia și Ayan, în care contribuția fiecăruia dintre cei care s-au implicat a contat în salvarea micuților. Chiar dacă norocul Alexei și al Alessiei a fost unul imens și au fost extrase la tombola organizată de producătorul Novartis, pentru a beneficia gratuit de tratament la Institutul Robănescu din București, pentru Noel și Ayan, eroii am fost noi, oamenii și le-am oferit șansa la o viață normală.

Din păcate, pentru Mihăiță, faptul că s-a născut între Nistru și Prut, reprezintă o neșansă. Atât spațiul non UE, cât și sistemul de acolo nu sunt deloc un avantaj, respectiv comunitatea implicată în acest caz umanitar face tot ce îi stă în puteri, timpul, însă, este tot mai nemilos și presează cu fiecare zi ce trece, băiețelul urmând să împlinească 3 ani, la final de noiembrie.

Astfel, involuntar, revenim, din nou, la cifre. Viața acestui copil are un preț: 2,1 milioane de dolari.

Pentru a face din această poveste una cu final fericit, regăsiți mai jos conturile pentru donații și grupurile în care vă puteți înscrie:

Unde puteți dona:

Revolut: +40769077394 (Id:bogdany43j)

Transfer bancar

Beneficiar: Reaboi Natalia

RON: RO15BTRLRONCRT0572130801

EURO: RO62BTRLEURCRT0572130801

SWIFT: BTRLRO22

MDL: MD71VI022250700000036MDL

USD: MD26VI022330700000331USD

SWIFT: VICBM2X

SMS Republica Moldova (Moldcell, Unite): 2910 cu textul 608

Paypal: https://www.paypal.com/paypalme/reaboinatalia

GoFundMe: https://www.gofundme.com/f/save-mihail

HelpKarma: https://ro.helpkarma.com/campaign/mihai-save-2118

CaritateMD: https://www.caritate.md/…/din-inima-pentru-mihail-reaboi

Facebook

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=753208468594007&id=100017145828766

Grup Facebook:

https://www.facebook.com/groups/558242841699170/

Fiecare dintre noi poate să contribuie la salvarea lui Mihăiță! Faceți povestea lui cunoscută, căci recunoștința acestui copil este una inestimabilă, iar șansa lui la o viață normală este o răsplată înzecită.

Related posts

Leave a Comment