Casute cu carti, in Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu

Reprezentanţii Universităţii Babeş-Bolyai au decis să amplaseze şase căsuţe cu cărţi în Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu. Iniţiativa îşţi doreşte să promoveze cititul în aer liber.

Căsuţele cu cărţi au fost amplasate în aer liber, în zonele de joacă pentru copii, lângă băncile de pe aleea principală şi în zona foişoarelor din Parcul Sportiv.

 

Cărţile vor putea fi citite pe loc sau vor putea fi împrumutate, cu condiţia să fie aduse înapoi sau să fie înlocuite cu alte cărţi. Oricine va dori va putea dona cărţi pentru aceste mini-biblioteci, lăsându-le în căsuţe.

 

Această iniţiativă accentuează dorinţa Universităţii Babeş-Bolyai de a fi mai aproape de comunitate. Prin acest tip de acţiuni dorim să oferim o nouă funcţie parcului, să demonstrăm că sportul şi lectura fac echipă bună şi, totodată, să încurajăm oamenii, în special copiii, să citească din ce în ce mai mult. Dorim să venim şi în întâmpinarea celor care îşi aduc copiii sau nepoţii la sport, în parc şi care vor putea de acum să îşi petreacă timpul citind în aer liber în Parcul sportiv universitar „Iuliu Haţieganu” cel mai mare şi mai modern campus sportiv universitar din România”, precizează conf. univ. dr. Cristian Litan, prorectorul UBB responsabil cu formarea continuă, învăţământul la distanţă şi frecvenţă redusă, Editura Presa Universitară Clujeană.

 

Iniţiativa face parte din seria de evenimente realizate în Săptămâna Naţională a Bibliotecilor (15-19 aprilie 2019).

Related posts

Leave a Comment