Care este mesajul Majestății Sale, Margareta a României, la moartea PS Florentin Crihălmeanu

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a transmis un mesaj în memoria PS Florentin Crihălmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla. Mesajul a fost publicat pe Romania Regală, blogul oficial al Familiei Regale a României.

Majestatea Sa Custodele Coroanei a aflat cu tristețe vestea trecerii la Domnul a Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Preasfinția Sa a fost gazda Familiei Regale la Cluj-Napoca, la Catedrala “Schimbarea la Faţă” și la Catedrala Martirilor și Mărturisitorilor Credinței, în anii 2015, 2016 și 2017. PS Florentin Crihălmeanu a oferit Majestății Sale Margareta și Alteței Sale Regale Principele Radu cea mai importantă decorație a Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Crucea Sfântul Iosif.

Episcopul Florentin Crihălmeanu s-a născut în anul 1959, la Iași, iar ulterior s-a mutat cu familia la Turda. A urmat cursuri clandestine de teologie în timpul comunismului, iar în anul 1990 a fost sfințit preot de episcopul George Guțiu. Și-a continuat studiile de specializare în teologie la Universitatea Pontificală Urbaniana din Roma și a devenit profesor la Institutul Teologic Greco-Catolic din Cluj. În anul 1997, a fost consacrat episcop de Sfântul Ioan Paul al II-lea în bazilica Sfântul Petru, fiind la timpul respectiv cel mai tânăr episcop catolic din lume. Din anul 2002 a devenit episcopul eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla. În anul 2005, a obținut titlul de doctor în teologie al Universității Urbaniene din Roma.

În numele Casei Regale a României, Majestatea Sa Margareta transmite condoleanțe Bisericii Greco-Catolice, enoriașilor eparhiei de Cluj-Gherla și familiei îndoliate!

Related posts

Leave a Comment