CAPITALISMUL: O POVESTE DE DRAGOSTE, un documentar inedit de Michael Moore

Documentarul “Capitalismul: o poveste de dragoste”, realizat de regizorul american Mihael Moore este prezentat în premieră, în România, începând din data de 15 ianuarie, în sălile de cinematograf din Bucureşti şi la Cluj, în multiplexul Cinema City din Iulis Mall.La 20 de ani de la lansarea lui “Roger & Me”, Michael Moore revine la subiectul pe care l-a studiat şi dezbătut intens de-a lungul carierei sale: impactul dezastruos al dominaţiei corporaţiilor asupra vieţii de zi cu zi a americanilor (şi, implicit, asupra restului lumii). Dar, de această dată, vinovatul este mult mai mare decât General Motors şi scena crimei e mult mai largă decât în Flint, Michigan.

Cu umor dar şi cu indignare, “Capitalismul: o poveste de dragoste” explorează o întrebare tabu: care este preţul plătit de America pentru iubirea pe care o poartă capitalismului? Cu ani în urmă, această iubire părea inocentă. Totuşi, în prezent, visul american arată mai mult a coşmar dat fiind faptul că oamenii îşi pierd slujbele, casele şi economiile. Moore ne arată vieţile oamenilor obişnuiţi, care au fost date peste cap; se duce să caute explicaţii la Washington DC şi oriunde în altă parte este nevoie. Ceea ce găseşte este o serie de simptome ale unei poveşti de dragoste eşuate: minciuni, abuz, trădare… şi 14.000 de slujbe pierdute pe zi.

“Capitalismul: o poveste de dragoste” reprezintă în acelaşi timp apogeul carierei filmografice ale lui Moore, dar şi o viziune asupra a ceea ce ar putea fi un viitor mai bun. Să fie oare acest film ultima încercare a lui Michael Moore de a răspunde la întrebarea care i-a marcat existenţa de cineast: Cine suntem şi de ce ne comportăm aşa?

Related posts

Leave a Comment