Cântărețului Goran Bregovic i s-a interzis accesul în Moldova

Potrivit presei din Republica Moldova, pozițiile pro-ruse ale muzicianului se pare că au jucat un rol în această decizie. Compozitorul sârbo-croat Goran Bregovic a aflat duminică că din „motive de securitate” i se interzice accesul în Republica Moldova, țară vecină cu Ucraina și care a înăsprit controalele la frontieră de la izbucnirea conflictului armat în februarie 2022.

Faimosul artist, în vârstă de 73 de ani a susținut în mod deschis anexarea Crimeei, unde a susținut un concert în martie 2015, de asemenea a susținut și invazia Ucrainei.

Domnul Bregovic, potrivit unui comunicat lansat de organizatori, este „foarte dezamăgit” că a fost expulzat „fără nicio explicație oficială”. „Sunt concerte unul după altul cu muzicienii mei în toată Europa și nu am avut niciodată probleme”, a adăugat el.

Trupa ucraineană Kalush Orchestra, care a câștigat Eurovision 2022, era programată să cânte ieri. Într-un comunicat de presă, poliția de frontieră moldoveană a declarat că „a interzis intrarea a 29 de străini”, inclusiv lui Goran Bregovic, „în ultimele 24 de ore”.

„Organizatorii au fost informați în prealabil cu privire la această interdicție, care a fost impusă din 2022” în cadrul „măsurilor de securitate” decise în coordonare cu serviciile de informații și partenerii internaționali, a adăugat aceeași sursă. Autoritățile din fosta republică sovietică sunt situate în alertă, pe fondul escaladării tensiunilor cu Moscova. Chișinăul se plânge că se încearcă destabilizarea guvernului pentru ca un guvern pro-rus să preia conducerea.

CITEȘTE ȘI:

Concertul lui Goran Bregovic a umplut Sala Sporturilor

În această vară ai parte de experiențe turistice de neuitat în Republica Moldova

Related posts

Leave a Comment