Câini dresați și concert Nicu Alifantis, surprizele ceremoniei de deschidere a TIFF

Cel mai mare festival de film din România, TIFF, și-a deschis porțile la Cluj, ieri seară. Ceremonia de deschidere a avut loc în cinematograful în aer liber amenajat în Piața Unirii din Cluj-Napoca. În cadrul ceremoniei, a fost proiectat filmul Dogman de Luc Besson.

Cea de-a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania a început în forță la Cluj-Napoca. În competiția oficială se află 12 pelicule ale unor regizori aflați la primul sau la cel de-al doilea film, spune directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov.

Ceremonia de deschidere a inclus un concert Nicu Alifantis, o prezentare a unor câini dresați, precum și proiecția peliculei ”Dogman” de Luc Besson, un film care a fost prezentat în premieră la Festivalul de Film de la Veneția. La proiecție, a fost prezentă și actrița Jojo T. Gibbs, cea care interpretează rolul psihiatrei din închisoare în acest film.

Un alt nume important al cinematografiei mondiale prezent la TIFF este regizorul Daniele Luchetti. El se va întâlni cu cinefilii azi, la proiecția peliculei Confidenza, de la Casa de Cultură a Studenților. Cu acest prilej, el va primi și premiul special pentru contribuția adusă la cinematografia mondială. Și juriul TIFF are nume importante. De exemplu, actrița Sibel Kekilli, celebră pentru roluri precum cel din serialul Game of Thrones, sau regizorul Konstantinos Kontovrakis, multiplu laureat la Cannes.

Related posts

Leave a Comment