Cafenelele din Cluj își așteaptă oaspeții

Proprietarii de cafenele din Cluj așteaptă începutul verii, atunci când speră să își redeschidă localurile și terasele din centrul orașului. Acest domeniu a fost grav afectat de măsurile de distanțare socială, menite să limiteze răspândirea coronavirusului, însă, din 15 mai, au fost redeschise acele localuri care vând cafea la pachet sau coffee to go. Antreprenorii din domeniu sunt de părere că sectorul HoReCa își va reveni rapid, pentru că clujenii iubesc cafeaua.

Cafenelele din Cluj au devenit cunoscute în întreaga lume după ce publicații internaționale precum Vogue, The Calvert Journal sau The Guardian au scris despre prăjitoriile de cafea din oraș și despre atmosfera boemă a localurilor clujene. Însă, din luna martie și până la jumătatea lunii mai, aceste cafenele au fost închise, din cauza măsurilor de distanțare socială. Acum, au fost redeschise acele localuri care oferă cafea la pachet, iar clujenii reîncep să se bucure de roadele muncii proprietarilor micilor prăjitorii de cafea, care s-au întors la lucru, spune antreprenorul Bogdan Pandea.

Clujenii așteaptă redeschiderea cafenelelor din centrul orașului, unde oamenii pot socializa în tihnă, mai spune Bogdan Pandea, în emisiunea Business Cafe de la Via Cluj TV.

Clujul este cunoscut pentru mici prăjitorii de cafea, care prelucrează boabe verzi aduse din toate colțurile lumii. Fiecare prăjitorie are propriul său stil. Cele mai multe au adoptat variante ale stilului italian, de la cel sicilian la cel milanez, însă sunt și prăjitorii care preferă stilul olandez sau cel japonez. Aceste stiluri sunt definite de boabele folosite, de modul de prăjire și de intensitatea prăjirii, precum și de felul în care sunt măcinate boabele de cafea.

Related posts

Leave a Comment