Muzeele din subordinea CJ și-au redeschis porțile

Toate muzeele aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj și-au redeschis porțile. Unele dintre ele sunt deosebit de tentante pentru vizitatori, pentru că dispun de spații întinse în aer liber. Așa ar fi Parcul Etnografic din Cluj-Napoca sau Muzeul Octavian Goga din Ciucea.

Consiliul Județean Cluj a făcut eforturi pentru a redeschide muzeele din Cluj, care atrăgeau zeci de mii de vizitatori înainte de pandemia de coronavirus. Fiecare muzeu a luat toate măsurile de siguranță sanitară. Este vorba de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în componența căruia se află și Parcul Etnografic Romulus Vuia, de Muzeul de Artă și de Muzeul Memorial Octavian Goga din Ciucea, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

La Ciucea, au fost create circuite în așa fel încât grupurile de vizitatori să nu se intersecteze între ele, spune directorul muzeului, Eduard Boboc.

Înainte de pandemia de coronavirus, aproximativ o treime dintre vizitatorii muzeelor din Cluj era reprezentată de turiștii străini. În acest an, probabil, numărul acestora va fi de trei ori mai mic decât într-un an obișnuit, estimează experții în turism.

Related posts

Leave a Comment