Cafea din excremente de pisică


Cea mai scumpă cafea din lume, produsă din excremente de pisică indoneziană, a ajuns pe piaţa românească. Persoanele care doresc să încerce exoticul produs trebuie să scoată din buzunare 250 de lei pentru o cutie de 80 de grame sau 190 de lei pentru o ceaşcă.România importă cafeaua Kopi Luwak direct de la fabrica de stat din Indonezia. Cafeaua din excremente de pisică este deja foarte apreciată în SUA şi Japonia, unde se vinde în cele mai exclusiviste cafenele şi restaurante. România este una din puţinele ţări în care cafeaua se comercializează împreună cu certificatul de calitate, care atestă autenticitatea produsului.
“Este un produs rar, exclusivist, iar atât timp cât băuturile cele mai vândute la noi sunt cele de lux, cred că se va vinde şi această cafea. Clienţii sunt, în general, oameni de afaceri sau persoane care au un venit peste medie”, a declarat pentru Gândul Ioana Croitoru, partener la Club Kazeboo Bucureşti, singurul loc din care se poate cumpăra cafeaua din excremente de pisică.
În România, consumul anual de cafea este de aproximativ 2 kg pe cap de locuitor. La nivel european, consumul este de 3 kg pe cap de locuitor.

Related posts

Leave a Comment