Bursele Roberto Rocca: 40 de studenți au fost premiați – Află despre ce sumă este vorba

TenarisSilcotub a premiat 40 de studenți de la Universitățile Tehnice din Cluj-Napoca, București, Iași și Ploiești, în cadrul celei de-a 17-a ediții a programului cu tradiție, Bursele Roberto Rocca pentru studenți. Astfel, TenarisSilcotub susține studenții de la universități de prestigiu din țară care se remarcă prin excelență și pasiune pentru învățare, ca parte a angajamentului său de a sprijini educația tehnică.

Procesul de selecție a fost o experiență în sine, studenții trecând prin probe care le-au testat capacitatea de a rezolva probleme și gândirea strategică. ”Procesul de selecție a fost cu adevărat interesant. Este primul interviu la care am participat unde cunoștințele tehnice au fost testate într-o proporție mai mică. Ce am avut noi [studenții] de făcut a fost să gândim un model strategic de business, care oferă ceva comunității în care ne aflăm.

A fost ceva atipic față de interviurile clasice la care am participat până acum”, spune Alexandru Andonache, student la Facultatea de Inginerie Electrică și Informatică Aplicată, în Iași. Bursele oferite de TenarisSilcotub includ o componentă financiară în valoare de 18.000 de lei pe an, sumă pe care cei 40 de studenți ai Universității Tehnice ClujNapoca (UTCN), Universității Politehnice București (UPB), Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași și ai Universității de Petrol și Gaze Ploiești au libertatea de a o folosi în orice direcție doresc, inclusiv pentru a accesa cursuri de dezvoltare personală și profesională, a-și finanța proiectele de cercetare sau inovare pe care le au în plan sau a-și achiziționa echipamentele necesare studiului. De asemenea, evenimentul de decernare a burselor este cadrul care le facilitează studenților accesul la o rețea de colegi și specialiști din domeniul tehnic, cu care pot colabora ulterior pe idei sau proiecte inovatoare.

”În urma obținerii acestei burse, pe lângă beneficiul financiar, am acces la informații. La evenimentul de premiere, am legat prietenii și am cunoscut oameni cu care știu că voi rămâne în legătură. De asemenea, faptul că am luat contact cu o companie atât de mare este un aspect foarte important pentru mine și pentru restul studenților”, spune Elisabeta Paraschiv, studentă la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnică din București.

Evenimentul din acest an s-a desfășurat sub umbrela “well-being” și a modului în care facem față provocărilor, aspecte foarte importante pentru companie atât în relația cu proprii angajați, cât și cu comunitățile din care face parte. Invitatul special al evenimentului a fost vicecampionul olimpic şi triplu câştigător de Grand Slam la dublu, Horia Tecău, care le-a vorbit studenților despre cum să își urmeze visurile, ghidați de pasiune, creativitate, echilibru și adevăr. De asemenea, el le-a împărtășit modul în care eșecul poate fi văzut ca o oportunitate pentru creștere, cum să ramană hotarâți, dar și cum să își motiveze echipa prin ascultare și înțelegere, pentru a ajunge la performanță și pentru a deveni oameni mai buni.

”Comunitatea studenților bursieri Roberto Rocca în România s-a îmbogățit cu încă o generație. Noi oferim aceste burse ca sprijin pentru educația și viitorul lor, fiind un rezultat al preocupării noastre permanente de a contribui la dezvoltarea comunităților din care facem parte. Vă felicit pentru reușitele voastre și vă încurajez să integrați învățarea continuă în modul vostru de abordare a vieții de student și, mai târziu, de profesionist în piața muncii”, le transmite studenților Esteban Foresi, Vicepreședinte.

Operațiuni TenarisSilcotub

Programul de Burse Roberto Rocca pentru studenți este o inițiativă educațională
derulată în România începând din 2006, prin care compania a acordat mai mult de 650
de burse studenților de la diferite specializări tehnice. TenarisSilcotub își propune în
continuare să încurajeze calitatea învățământului tehnic în România prin intermediul
tuturor programelor educaționale pe care le derulează.

Related posts

Leave a Comment