Bucătarul Adi Hădean va ”compune” rețete pentru copii

Cunoscutul bucătar Adrian Hădean va crea rețete pentru copiii din grădinițe. El a afirmat că a primit această provocare din partea unei echipe de nutriționiști, condusă de profesorul Nicolae Hâncu. Acesta ar dori ca Adrian Hădean să creeze rețete gustoase, ieftine și bune, care să poată fi pregătite copiilor din grădinițe.Adrian Hădean a spus că, în ultimii doi ani, a compus circa 2.000 de rețete pentru diferite companii. Iar provocarea pe care a primit-o din partea nutriționiștilor este deosebit de interesantă, a spus bucătarul clujean.
Rețetele create de Adrian Hădean vor fi disponibile on-line și vor putea fi folosite atât de bucătarii din grădinițe, cât și de părinți. Rețetele create de Adrian Hădean vor permite hrănirea copiilor cu șapte lei în perioada de studiu, așa cum se întâmplă și în prezent. Această inițiativă vine în contextul în care profesorul Nicolae Hâncu, de la Clinica de Diabet și de Boli de Nutriție, a lansat o campanie susținută pentru promovarea alimentație sănătoase. El, împreună cu deputatul Mircia Giurgiu, a reușit să impună eliminarea și școli a alimentelor de tip fast-food. În prezent, echipa profesorului Hâncu, angajații Primăriei și cei ai Inspectoratului Școlar al Județului Cluj au realizat echipe care au evaluat 46 de grădinițe și 8 creșe. Concluziile acestei evaluări, a spus Nicolae Hâncu, au fost încurajatoare. Și asta pentru că în nici o grădiniță nu au fost găsite alimente de tip fast-food ori alimente expirate.
De asemenea, au găsit și grijă față de apa folosită în alimentația copiilor. În 40 la sută din cazuri, copiii consumă apă plată de a dozator, iar în 30 la sută din cazuri, grădinițele au instalații de filtrare a apei. În 25 la sută din cazuri, angajații grădinițelor folosesc apă de la rețea, dar cu urmărirea zilnică a buletinului de analiză a calității apei. În alte 5 la sută din cazuri, apa pentru copii este furnizată de către părinți. În schimb, profesorul Nicolae Hâncu a făcut o serie de observații legate de hrana copiilor. El a cerut, de exemplu, ca lactatele cu un conținut mai mare de grăsimi să fie înlocuite cu lactate cu un conținut mai mic de grăsimi. Tot el a mai cerut să fie înlocuite iaurturile cu fructe cu iaurturi simple, iar cerealele cu ciocolată cu cereale integrale simple.

Related posts

Leave a Comment