Bătălia pentru viitorul României se dă la Chişinău

La graniţa de Est a Uniunii Europene se naşte oficial o dictatură. Iar România, ţinută în prizonierat de tentativele coaliţiei aflate la putere de a făuri un regim după modelele Putin şi Erdogan, pare incapabilă să facă ceva pentru a-i ajuta pe românii de dincolo de Prut care se luptă pentru dreptul de a trăi în libertate.

Regimul Dodon-Plahotniuc de la Chişinău a confiscat voturile oamenilor. În 3 iunie, ei au decis că oraşul Chişinău trebuie condus de un democrat convins, de un proeuropean care a propus un program de reforme care, o dată aplicate, ar schimba faţa capitalei Republicii Modova. Victoria lui Andrei Năstase are însă o semnificaţie mult mai profundă: ea arată că locuitorii Republicii Moldova îşi doresc un viitor în Uniunea Europeană, un viitor liber, democratic şi prosper. Este cel mai puternic semnal dat în perspectiva alegerilor parlamentare din această toamnă.

 

Însă tandemul toxic de la Chişinău a hotărât că locuitorii Chişinăului trebuie ţinuţi în lanţuri. Drept urmare, prin intermediul Justiţiei aservite, au decis să invalideze mandatul de primar câştigat democrat de Andrei Năstase. Pretextul pe care l-au găsit este hilar: Andrei Năstase, în duminica votului, i-a îndemnat pe oameni să meargă la urne. Adică, i-a îndemnat să îşi exercite un drept democratic. Este absolut stupid şi ridicol să invalidezi un scrutin pe un asemenea pretext. Însă regimul dictatorial de la Chişinău s-a temut să breşa creată în capitala Republicii Moldova va nărui întregul sistemul mafiot creat în cârdăşie de prietenii lui Putin şi de aliaţii locali ai PSD.

 

Însă nu au câştigat nici bătălia, nici războiul. Mafioţii din conducerea Republicii Moldova nu au înţeles că bătălia nu se dă în Primăria Chişinău, ci în stradă. Furtul votului, care a venit după furtul miliardului, i-a radicalizat pe democraţii din Republica Moldova. Poate că, dacă Andrei Năstase ar fi fost instalat primar şi ar fi fost sabotat constant de oamenii Mafiei, unii dintre susţinătorii săi ar fi fost demobilizaţi, iar victoria marionetelor lui Putin (socialiştii lui Dodon) şi a grupului infracţional organizat (socialişii lui Plahotniuc) ar fi fost asigurată la alegerile din toamnă.

 

Tentativa de a instaura dictatura la Chişinău a galvanizat spiritele locuitorilor Republicii Moldova care iubesc libertatea şi sunt dispuşi să plătească preţul cerut pentru a fi liberi. Niciodată Opoziţia democratică nu a fost atât de unită precum acum. Andrei Năstase, Maia Sandu şi colegii lor din PDA, PAS şi PLDM au demonstrat că pot înfrânge sistemul. În acest moment, primarul moral al Chişinăului, Andrei Năstase, şi cea mai puternică femeie din Republica Moldova, Maia Sandu, au devenit liderii care pot câştiga alegerile din toamnă şi pot întoarce roata Istoriei.

 

În ciuda disperării cu care Mafia putinisto-oligarhică încearcă să oprească vântul libertăţii, dictatura de catifea de la Chişinău s-a născut moartă. Degeaba încearcă Dodon şi Plahotniuc să resusciteze progenitura lor politică. Până şi membrilor oneşti ai PSRM şi ai PDM le este ruşine de cele întâmplate la Chişinău. Victoria în alegerile parlamentare va aparţine Opoziţiei Unite. Nu pot ei fura şi anula voturile milioanelor de oameni care vor libertate.

 

Din păcate, însă, România pierde şansa istorică de a fi alături de liderii Opoziţiei Unite. Guvernul PSD este aliatul PDM-ului lui Plahotniuc, preşedintele Iohannis este preocupat de bicicleta pe care pedalează săseşte spre un nou mandat, iar Opoziţia din stradă este preocupată doar de încercarea de a opri dodonizarea României.

 

De aceea, speranţa, marea speranţă, îmi este legată de oamenii care, individual, înţeleg mersul Istoriei. Cei care iubesc libertatea şi democraţia trebuie să fie alături de Andrei Năstase, Maia Sandu şi ceilalţi lideri democraţi de la Chişinău. Cei care din prostie sau din comoditate vor face altfel îşi trădează propriul lor viitor. Atunci când la Chişinău va triumfa definitiv libertatea, destinul României se va schimba în bine. Istoria ne învaţă acest lucru. 2018 seamănă foarte tare cu anul 1917, când România învăţase din nou gustul victoriei pe câmpul de luptă, dar era trădată de aliaţii său ruşi. Un an mai târziu, Regele Ferdinand I şi Regina Maria domneau peste o ţară unită, democratică şi respectată. Desigur, în 1918 românii aveau lideri capabili, precum Iuliu Maniu sau Ionel Brătianu. Vor fi mulţi care îmi vor spune că, acum, la Bucureşti, nu există lideri politici care să aibă profilul lui Maniu sau cel al lui Brătianu. Poate că la Bucureşti nu sunt; însă Andrei Năstase şi Maia Sandu ne dau speranţe că românii îşi pot găsi asemenea lideri la Chişinău. Dacă îi comparăm pe cei doi lideri ai Opoziţiei Unite de la Chişinău cu politicienii de la Bucureşti, ne dăm seama că, poate, România are mai multe nevoie de Unire decât Republica Moldova.

 

Eu o prefer fără discuţie pe Maia Sandu doamnelor Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Olguţa Vasilescu sau Rovana Plumb. Tot aşa cum îl prefer pe Andrei Năstase domnilor Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, Hunor Kelemen sau Klaus Iohannis.

 

Sunt convins că o România unită, sub domnia Reginei Margareta, care să o desemneze pe Maia Sandu în postul de comisar european şi pe Andrei Năstase în postul de prim-ministru ar arăta mai bine decât ţara pe care o avem azi.

Related posts

Leave a Comment