Ioan Rus trece de partea lui Victor Ponta

Unul dintre cei mai importanţi şi mai controversaţi lideri ai PSD, fostul vicepremier Ioan Rus, a anunţat că va trece de partea fostului său şef de Guvern, Victor Ponta. Acesta a fondat o formaţiune nouă, numită Pro România.

Anunţul lui Ioan Rus a fost făcut în cadrul unei emisiuni de la postul Realitatea TV, un post deţinut de unul dintre prietenii fostului vicepremier, Cozmin Guşă. Ioan Rus a declarat că nu şi-a dat demisia din PSD, ci aşteaptă să fie dat afară din partid şi a lansat o serie de critici dure la adresa lui Liviu Dragnea, actualul preşedinte al Partidului Social-Democrat. 

 

De asemenea, Ioan Rus a declarat că va sprijini formaţiunea Pro România, condusă de Victor Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu. Trecerea lui Ioan Rus în tabăra lui Victor Ponta ar putea atrage alături de el o serie de lideri vechi ai PSD. Însă, cel mai probabil, actualul lider al PSD Cluj, Horia Nasra, va rămâne alături de Liviu Dragnea.

 

Ioan Rus a fost vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor în guvernele conduse de Adrian Năstase, precum şi ministru de Interne şi apoi ministru al Transporturilor, în guvernele conduse de Victor Ponta. Liderul PSD Cluj a fost nevoit să demisioneze din postul de ministru al Transporturilor şi să se retragă o vreme din politica vizibilă după ce s-a exprimat grosolan la adresa românilor din străinătate. Grosolănia lui Ioan Rus a şocat la Bucureşti, însă fostul ministru nu era la primul gest de acest fel, pentru că la Cluj era celebru pentru atitudinea sa total neelegantă şi pentru expresiile de birjar pe care le folosea în contexte publice. 

Related posts

Leave a Comment