BRD – GSG susţine ediţia din acest an a Innovation Labs

Cea mai mare bancă cu capital francez prezentă pe piaţa românească, BRD – Groupe Société Générale, este partener al ediţiei din acest an a Innovation Labs. Acesta este cel mai mare program de pre-accelerare pentru startupuri tehnice din România. Astfel, banca îşi duce mai departe promisiunea de a se implica în dezvoltarea tinerei generaţii, iar prin acest parteneriat participanţii vor putea beneficia de expertiza unor mentori de top din industria ICT şi din business, între care şi specialişti BRD, care îi vor ghida pe tot parcursul programului.

„Credem foarte mult în tânara generaţie din România, care reuşeşte să facă tot mai des performanţă în domenii competitive, atât în ţară, cât şi peste hotare. Proiectele care încurajează creativitatea tehnologică şi inovaţia, dar şi alte iniţiative susţinute de BRD, care creează valoare reală în rândul tinerilor, reprezintă un parteneriat pentru dezvoltare pe care îl promitem pe termen lung. Totodată, şi susţinerea antreprenoriatului face parte din promisiunea BRD, iar formatul Innovation Labs s-a potrivit perfect cu planurile noastre de a oferi tot suportul celor care fac primii paşi spre propria lor afacere, investind timp, resurse şi pasiune pentru a da viaţă ideilor lor. Învăţăm alături de viitorii antreprenori şi ne inspirăm din succesul şi greşelile lor ”, a declarat Roxana Miloş, reprezentantă a BRD – Groupe Société Générale. 

 

Programul Innovation Labs a ajuns deja la a 5-a ediţie şi este structurat în mai multe etape. Prima este Hackathonul de 24 de ore, unde tinerii înscrişi îşi pot contura mai clar ideile, le vor susţine în faţa juriului şi a publicului şi îşi pot consolida echipa. Primul hackaton va avea loc la Bucureşti, pe 4 şi 5 martie, urmat de cele din Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara, care se desfăşoară concomitent pe 11 şi 12 martie.

 

Echipele care se califică în următoarea fază vor continua să îşi dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat, din perioada martie – mai 2017. În această etapă le vor sta alături o serie de mentori din partea BRD – Groupe Société Générale: Horia Velicu, Head of Innovation Lab, Mihai Dit, Director Regional – regiunea Cluj, şi Marius Pădurean, Head of Sales SME -regiunea Sibiu, care le vor oferi suport pentru a-şi definitiva prototipurile, pe care le vor prezenta, pe 24 mai, la Demo Day, în faţa potenţialilor investitori şi parteneri. Specialiştii BRD îi vor consilia cu privire la definirea pieţei potenţiale, nişe de piaţă către care să se orienteze, customer development & discovery, strategie de preţ, noi tehnologii şi pregătirea suştinerii ideii.

 

„Inovaţia poate fi un subiect interpretabil şi subiectiv, dar noi credem că înseamnă identificarea de modalităţi noi, în cazul nostru de a servi clienţii, de a trata angajaţii sau de a lua decizii, care în final să aducă mai multă valoare. În primul rând, companiile inovatoare creează timp. Şi exact asta încercăm să facem noi pentru clienţii noştri, să venim cu soluţii de ultimă generaţie pentru identificarea produsului potrivit şi rezolvarea rapidă a oricăror nevoi financiare, care să se traducă apoi în mai mult timp pentru pasiunile lor. Asta înseamnă de fapt inovaţie pentru noi, să creezi mai mult spaţiu şi calitate în viata de zi cu zi. Aşteptăm cu nerăbdare să-i cunoaştem pe tinerii înscrişi la Innovation Labs şi să le oferim ajutorul şi expertiza noastră, astfel încăt să-şi ducă ideea mai departe şi să o transforme într-o afacere de succes”, a declarat Horia Velicu, un alt reprezentant al BRD – Groupe Société Générale, care coordonează departamentul numit Laborator de Inovaţie. 

 

BRD – Groupe Société Générale a înfiinţat în 2016 propriul Laborator de Inovaţie, unde o echipă de patru specialişti ai băncii dezvoltă o serie de proiecte în care experimentează tehnologii inovatoare, precum cele bazate pe inteligenţa artificială. Acestea au ca scop să răspundă nevoilor bancare ale clienţilor, precum şi să optimizeze comunicarea cu angajaţii. Echipa colaborează cu specialişti din mai multe departamente ale băncii, mai ales pentru filtrarea ideilor brute şi creionarea de alternative viabile. Laboratorul de Inovaţie al BRD – Groupe Société Générale are un parteneriat cu mediul universitar prin care oferi sprijin studenţilor care îşi pregătesc lucrarea de licenţă despre învăţarea automată (ramură a inteligenţei artificiale) cu aplicare în domeniul bancar, o zonă de tehnologie şi inovaţie foarte dinamică.

 

În acelaşi timp, banca este partener al BRD FIRST Tech Challenge România, cel mai mare concurs de robotică din ţară, organizat sub conceptul First Tech Challenge, care reuneşte peste 800 de elevi, 53 de echipe de liceu din 33 de oraşe. Evenimentul (24 şi 26 martie) îi încurajează pe liceeni să dezvolte roboţi potrivit temei globale stabilite de FIRST International, aceasta fiind #velocityvortex. Echipa câştigătoare a BRD FIRST Tech Challenge România va participa în primavăra acestui an, în aprilie, la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, din SUA.

 

De asemenea, cu ajutorul BRD a fost inaugurat laboratorul de robotică BRD FIRST Tech HUB, la Universitatea Politehnică din Bucureşti, în care elevi şi mentori au la dispoziţie spaţiu de lucru, echipamente şi toate cele necesare pentru programarea şi construirea roboţilor. Printre cei care se pregătesc aici se află AutoVortex, o echipă de liceeni creatori de robotică, campioană în nenumărate competiţii internaţionale de profil. Printre cele mai recente victorii se numără cele înregistrate la FIRST Tech Challenge BC Championship din Canada şi FIRST Tech Challenge Russia Open 2017, la care au obţinut chiar şi un punctaj-record de 295 de puncte. AutoVortex beneficiază de sprijinul BRD – Groupe Société Générale pentru a participa la competiţiile internaţionale. De asemenea, la începutul acestui an, banca a fost alături şi de echipa heRObotics, formată din patru elevi din Timişoara, pasionaţi de robotică, pentru ca aceasta să poată participa în finala concursului Zero Robotics, organizat de NASA şi Agenţia Spaţială Europeană.

Related posts

Leave a Comment