Bătălia pentru PNŢCD continuă


Preşedintele PNŢCD, Radu Sârbu, consideră că aşa-zisul congres organizat de Aurelian Pavelescu va avea drept urmare doar prelungirea proceselor dintre cele două părţi care îşi dispută supremaţia în partid.Sâmbătă, în data de 17 iulie, la Bucureşti a avut loc congresul convocat de Aurelian Pavelescu. Acesta a fost, de altfel, singurul candidat la „preşedinţia” PNŢCD şi, drept urmare, câştigător. Referitor la ce înseamnă acest congres, ce urmări va avea şi ce speranţe au ţărăniştii, Radu Sârbu, preşedintele PNŢCD, a precizat:
„Aşa-zisul „congres al PNŢCD”, convocat şi organizat de Aurelian Pavelescu, este nul de drept şi nu va avea altă consecinţă decât prelungirea proceselor în care Marian Miluţ a târât partidul. Începând să piardă în instanţă – în ciuda sprijinului preşedintelui Băsescu – Miluţ s-a retras. „Ştafeta” a fost însă preluată de Aurelian Pavelescu. Nimeni nu a făcut parte din mai multe partide decât Aurelian Pavelescu, care vrea acum să confişte PNŢCD, pentru a-l tranzacţiona în interes personal.
Împotriva PNŢCD se poartă o luptă, care are ca scop recuperarea culoarului creştin democrat în viaţa politică românească. Câtă vreme există PNŢCD, chiar la o cotă de 2% în preferinţele electoratului, nimeni nu va crede că un alt partid reprezintă creştin democraţia în România. Deşi, de-a lungul celor douăzeci de ani de la reînfiinţarea sa, a fost manipulat şi dezbinat prin infiltraţi, PNŢCD a supravieţuit, reuşind să rămână consecvent principiilor, valorilor şi tradiţiilor sale şi oferind permanent soluţii corecte şi morale problemelor cu care se confruntă românii şi România.
Vom învinge şi de această dată, iar PNŢCD va reveni în prim planul scenei politice naţionale!”
Nici Ion Diaconescu, preşedintele de onoare al PNŢCD, nu a rămas indiferent la mascarada instrumentată de gruparea Miluţ-Pavelescu, fiind de părere că instalarea lui Pavelescu în fruntea partidului reprezintă „o nouă lovitură pentru creştin-democraţia românească”. Lui Ion Diaconescu, la fel ca multor ţărănişti, i se pare de neimaginat ca Pavelescu să fie considerat preşedintele PNŢCD şi să ocupe locul pe care l-au ocupat Ion Mihalache sau Iuliu Maniu. De aceea, el îi îndeamnă pe tinerii din partid să ia atitudine faţă de această situaţie şi să salveze PNŢCD.

Related posts

Leave a Comment