Băsescu: “Sunt de meserie comandant de navă şi nu am ratat niciodată destinaţia. Nu o voi rata nici de astă dată”

Promisa „intervenţie cu românii” a preşedintelui Traian Băsescu nu a anunţat nici una din demisiile aşteptate de protestatarii din Piaţa Universităţii. Dimpotrivă, Băsescu a subliniat că nu pleacă de la Cotroceni, pentru că „preşedinţii nu pot demisiona în perioada de criză”, potrivit www.romanialibera.ro.El a arătat că va pleca doar dacă devine clar că demisia este soluţia pentru ieşirea din criză. „Sunt de meserie comandant de navă şi nu am ratat niciodată destinaţia. Nu o voi rata nici de astă dată cu România”, a subliniat el.

Băsescu a recunoscut din nou că nemulţumirile oamenilor sunt îndreptăţite, din cauza măsurilor de austeritate, şi că „aceeaşi abordare o au şi milioanele de români care nu au ieşit în stradă”. Totuşi, singurul lucru pe care l-a precizat în legătură cu protestele a fost acela că va avea mai multe ieşiri publice, pentru a le explica românilor măsurile pe care autorităţile le vor lua în perioada următoare.

El a mai spus că oamenii au plătit deja preţul crizei şi că acum este rândul politicienilor, care trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi modestie.

Băsescu a recunoscut că eşecul legii sănătăţii i se datorează, măcar parţial, şi că disputa în direct cu fondatorul SMURD, Raed Arafat, a fost o gafă. Deşi una dintre cerinţele protestatarilor este combaterea corupţiei, preşedintele a abordat pe scurt subiectul. El a declarat că, oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta „dictator” asupra sa, va continua să sprijine instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei.

Referitor la acuzaţia care i se aduce că ar conduce PDL, preşedintele a spus: „Dacă îl conduceam eu, era mult mai bine condus”. Băsescu a adăugat că nu cere DNA să facă dosare şi nici nu dictează soluţiile pe care le dă Curtea Constituţională.

Related posts

Leave a Comment