Băsescu: Cer retragerea proiectului de reformă a sănătăţii

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, în cadrul unei conferințe de presă, că-i va cere premierului Emil Boc să retragă proiectul de lege a Sănătăţii, pentru că “spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenţă nu vrea schimbarea” şi, de asemenea, “o mare parte din public nu vrea schimbarea”, potrivit www.romanialibera.ro.Declaraţia preşedintelui avea loc în momentul în care în Piaţa Universităţii din Bucureşti se adunau zeci de oameni pentru un miting de susţinere a medicului Raed Arafat, care a demisionat la începutul săptămânii din Ministerul Sănătăţii.

”Cea mai mare minciună vehiculată în aceste zile este legată de SMURD. Deşi legea este pusă pentru dezbatere pe site-ul preşedinţiei şi Ministerului Sănătăţii, continuă dezinformarea.

O altă discuţie a fost că se vor duce banii din sănătate la privaţi sau la băieţii deştepţi. Dragii mei, aceste lucruri se petrec acum, scrieţi tot timpul despre preţurile medicamentelor, despre anchete. Sunt o realitate ilegalităţile, furturile la achiziţii de aparatură medicală.

Indiferent cum analiştii etichetează ceea ce s-ar putea întâmpla dacă legea intră în vigoare, eu vă spun acum că acei privaţi se înfruptă acum din banul publc, sub umbrela statului”, a spus șeful statului.

Related posts

Leave a Comment