Beethoven, aniversat la Cluj într-o manieră inedită

Aniversarea a 250 de ani de la nașterea compozitorului Ludwig van Beethoven va fi marcat într-o manieră aparte la Cluj. La inițiativa Liceului Teoretic Elf, vor fi organizate mai multe evenimente culturale. În primul rând, este vorba de o expoziție inedită, care va fi găzduită de Muzeul de Artă. În al doilea rând, va fi organizată o competiție dedicată liceelor teoretice, cu două secțiuni: una rezervată artelor plastice, iar alta muzicii.

Ludwig van Beethoven este în continuare iubit la Cluj. La inițiativa Liceului Teoretic Elf, Muzeul de Artă va găzdui o expoziție care va reuni obiecte de patrimoniu. Elementul central va fi o sculptură în bronz de Dimitrie Paciurea, precum și lucrări grafice din patrimoniul muzeului clujean, spune profesorul Ioan Gânscă, prezent la Via Cluj TV.

Pe lângă expoziția de artă, va exista și o competiție dedicată liceelor teoretice. Simfonia a 5-a va fi sursa de inspirație pentru echipe de elevi care vor crea benzi desenate. Tot această simfonie va fi și elementul declanșator al unei competiții muzicale, mai spune profesorul Ioan Gânscă.

Aniversarea lui Ludwig van Beethoven va fi celebrată în data de 16 decembrie. Atunci, se vor împlini exact două secole și jumătate de la nașterea sa.

Related posts

Leave a Comment