Avertizări de ploi în aproape toată țara – Clujul sub Cod Galben de instabilitate atmosferică

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă serie de avertismente de vreme rea, valabilă pentru cea mai mare parte din țară.

La nivel național vor intra în vigoare atât Codul Galben, cât și Codul Portocaliu de instabilitate atmosferică.

Codul Galben va afecta și Clujul și este valabil în intervalul 25 august, ora 10:00 – 25 august, ora 23:00.

În intervalul menționat, în sud-vestul, sudul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în sud-estul teritoriului, pe arii restrânse, seara și noaptea.

Codul portocaliu va intra în vigoare în 25 august, ora 13:00 și va fi valabil până în 25 august, ora 23:00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, local în Oltenia și vestul Munteniei, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

Related posts

Leave a Comment