Aurelia Cristea: Clujul trebuie să dispună de locuințe publice, pentru cei care lucrează în educație, sănătate sau cercetare

Administrația locală din Cluj trebuie să dezvolte o rețea de locuințe publice, care să fie închiriate la prețuri corecte persoanelor care lucrează în servicii publice esențiale, precum educația, sănătatea publică sau cercetarea științifică, precum și persoanelor care fac parte din grupurin vulnerabile. Propunerea îi aparține candidatului PSD la Primăria Cluj-Napoca, fostul ministru pentru Dialog Social, Aurelia Cristea. Ea afirmă că o astfel de politică publică este necesară, deoarece Clujul a devenit un oraș exagerat de scump, din perspectiva proprietăților imobiliare.

Această rețea poate fi completată cu reglementări care să favorizeze dezvoltatorii imobiliari ca o parte din locuințele pe care le construiesc să fie oferite la prețuri mai mici, după modelul locuințelor ieftine sau affordable houses din Marea Britanie,  spune expertul în dezvoltare, Sorin Pop, care a luat parte la o conferință de presă susținută de Aurelia Cristea.

Candidatul PSD crede că această soluție este mai bună decât actuala practică a administrației clujene, care cere investitorilor imobiliari să construiască spații pentru crește, grădinițe sau cabinete medicale, pe care să le doneze apoi municipalității.

Related posts

Leave a Comment