Au fost stabiliți primii finaliști E On Energy Challenge

Conducerea companiei germane E On a stabilite primele șase echipe care se vor înfrunta în finala competiției studențești Energy Challenge. 

Cele 11 echipe care și-au prezentat ideile în semifinale au dat dovadă nu doar de creativitate și originalitate, ci și de spirit antreprenorial remarcabil, ceea ce a dus la discuții aprinse între membrii juriului și a făcut departajarea mai dificilă.

Punctajele cele mai mari au fost obținute de studenții de la universități din Iași, Suceava, București, Brașov și Ploiești.

Proiectele și echipele calificate pentru marea finală de la Târgu-Mureș sunt:

  1. Grid Guardians – aplicație software pentru reducerea consumului de energie, Universitatea „Transilvania” din Brașov;
  2. DBS Energy Solutions – soluții pentru protecția panourilor fotovoltaice – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava;
  3. MTeam – aplicație web pentru îmbunătățirea procesului de programare clienți și transmitere indecși – Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași;
  4. The Energies – soluție pentru testarea soluțiilor de modernizare a rețelelor de distribuție electrică prin utilizarea aplicației Simulink – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava;
  5. Edu Solutions – aplicație destinată părinților, personalului și furnizorilor de servicii din cadrul grădinițelor din România – Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iași:
  6. Hydro Vault – strategie inovativă pentru cuplarea și optimizarea sectoarelor industriilor petroliere prin utilizarea hidrogenului ca element de legătură – Universitatea Petrol-Gaze Ploiești și Universitatea Politehnică București.

Echipele calificate vor participa la începutul lunii martie a.c. la o serie de cursuri în cadrul „Energy Challenge Academy”, unde vor avea ocazia să interacționeze cu specialiștii E.ON prin sesiuni de mentorat.

Marea finală se va desfășura la Târgu-Mureș în 15 și 16 martie, iar cele mai bune proiecte vor fi recompensate cu premii: locul I – 3.000 euro/echipă; locul II – experiențe în valoare de 600 euro/membru echipă; locul III – experiențe în valoare de 300 euro/membru echipă.

Related posts

Leave a Comment