Artiștii lirici din Cluj vor oferi Concertul Regal de Colinde de la Săvârșin

Artiștii lirici din Cluj vor susține, în data de 23 decembrie, Concertul Regal de Colinde. Evenimentul va avea loc în Muzeul Automobilului de la Săvârșin, acolo unde vor fi primiți de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu ai României, precum și de Alteța Sa Regală Principesa Maria a României.Concertul Regal de Colinde îi va aduce la Săvârșin pe membrii Corului de Copii Allegria, cei care care în data de 2 decembrie l-au colindat și pe Sfântul Părinte Papa Francisc, la Vatican. De asemenea, vor concerta artiștii de la Trio Tril, un ansamblu care grupează cadre didactice universitare din domeniul muzical. Însă piesa de greutate va fi reprezentată de colindele interpretate de Corala Regală Transilvană, care grupează artiști ai Operei Naționale Române, ai Filarmonicii de Stat Transilvania și ai Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”, spune directorul artistic al evenimentului, Dan Dumitrana.

Corala Regală Transilvană a primit recent permisiunea oficială a Majestății Sale Regelui Mihai I de a purta acest nume, iar acest lucru înseamnă că artiștii clujeni se obligă să promoveze o artă muzicală de înaltă calitate, mai spune Dan Dumitrana.

În cadrul evenimentului de la Săvârșin, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu ai României vor intra și în posesia Premiului de Excelență pentru Implicare Socială, care le-a fost decernat de Cluj Today și de Transylvania Today în cadrul Galei Premiilor Media, organizată recent la Cluj.

Related posts

Leave a Comment