Aproximativ 50 de studenți și lideri ACL au protestat azi noapte în fața Prefecturii județului Cluj

Peste 50 de studenţi şi reprezentanţi ai ACL Cluj protestează duminică seara în faţa Prefecturii Cluj cerând demisia prefectului Gheorghe Vuşcan pentru proasta organizare a alegerilor prezidenţiale. Protestatarii au scandat lozinci de genul “hoţii”, “demisia”, “Vuşcan, demisia”, “laşii”, “Corlăţean, demisia”, “Jos Ponta” sau “Nu puteţi voi fura, cât putem noi vota”, potrivit Monitorul de Cluj. La faţa locului au venit jandarmii, dar şi un echipaj de poliţie.De asemenea, mai mulţi reprezentanţi ai PSD Cluj au venit şi ei la faţa locului, dar şi susţinătorii Monicăi Macovei, printre care Adrian Papahagi. „Protestăm în faţa Prefecturii Cluj pentru faptul că foarte mulţi studenţi nu au apucat să voteze în căminele studenţeşti. Prefectul de Cluj nu a pus la dispoziţie suficiente buletine de vot şi declaraţii pe proprie răspundere, astfel că sute de studenţi nu au votat. Gheorghe Vuşcan acoperă neregulile”, a declarat Mihai Seplecan, pentru Monitorul.

“Am primit zeci de sesizări din partea studenţilor. Sunt tineri care nu au apucat să voteze. Vuşcan a organizat prost alegerile. Le este frică pentru că tinerii vor schimbare şi de aceea nu i-au lăsat să voteze”, a declarat Ovidiu Câmpean.

Jandarmii au interveni în forţă la protestul studenţilor şi ai partidelor politice din faţa Prefecturii Cluj după ce fostul membru al PSD Cluj congolezul Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana l-a bruscat pe purtătorul de cuvânt al PSD Cluj Horia Nasra. Congolezul a fost dus în duba jandarmilor. Horia Nasra a precizat că nu cunoaşte motivul pentru care a fost bruscat.

Related posts

Leave a Comment