Aproape 10 000 de clujeni au obținut cărți electronice de identitate, în ultimul an

La nivelul județului Cluj, din data de 2 august 2022 și până în 31 iulie 2023, au fost eliberate 9.995 de cărți electronice de identitate, din care 6.638 de acte au fost emise de Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Cluj a eliberat, din data de 2 august 2022, data la care a fost inclus în acest proiect pilot, 3.357 de cărți electronice de identitate.

Pentru a se programa, cetățenii au la dispoziție platforma web: https://programare-cei.mai.gov.ro. Ulterior, aceștia se vor deplasa personal la sediul DJEP Cluj din Cluj-Napoca, strada Aviator Bădescu nr. 7-9, unde li se vor prelua datele biometrice și vor depune dovada achitării contravalorii actului de identitate, precum și celelalte documente prevăzute de lege.

Cartea electronică de identitate aflată în uz are dimensiunea unui card bancar și păstrează în memoria electronică fotografia titularului, două amprente digitale, un certificat digital și toate datele care sunt tipărite pe aceasta.

CITEȘTE ȘI:

Peste 6 000 de clujeni au Cărți de Identitate Electronice

Cea de-a XIV-a ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj

 

Related posts

Leave a Comment