Aplicaţia de recuperare a vorbirii realizată de studenţii de la UBB, în finala mondială de software

Studenţii de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj merg în finala competiţiei mondiale de software.Aceasta este cea mai importantă competiţie de acest gen pentru studenţi şi elevi.

Cei trei tineri împreună cu mentorul lor au venit cu ideea unei aplicaţii denumită Smilestone, care reprezintă o aplicaţie de recuperare a vorbirii pentru persoanele care au suferit un atac cerebral sau alte leziuni la nivel cranian.

Aplocaţia îşi propune să eficientizeze procesul de recuperare al persoanelor afectate. Recuperarea se va realiza prin intermediul unor exerciţii sau jocuri ce captează mişcările principalilor muşchi ai feţei precum şi ale limbii folosind dispozitivul Microsoft Kinect. Medicul implicat în procesul de recuperare va avea şi el multiple beneficii, printre care şi posibilitatea de a lucra cu mai mulţi pacienţi decât până acum.

Echipa care va participa în finala Microsoft Imagine Cup 2014 este formată din Bogdan Pop, Rareş Urdea şi Bogdan Mursa, iar mentorul lor este Dan Suciu. Împreună formează Smile Technology (SMT).

Finala mondială a Imagine Cup din acest an se desfăşoară la Seattle, în perioada 29 iulie – 2 august, iar participanţii vor avea ocazia să îi întâlnească pe Bill Gates, co-fondator Microsoft, şi pe Satya Nadella, noul CEO al Microsoft.

Related posts

Leave a Comment