Apel fără precedent pentru Siria

Organizaţia Naţiunilor Unite a făcut cel mai important apel umanitar din istoria sa. ONU caută cinci miliarde de dolari pentru Siria. Organizaţia estimează că peste zece milioane de sirieni (jumătate din populaţie) vor avea nevoie de ajutor până la finalul acestui an.Patru milioane de copii sirieni au nevoie urgentă de asistenţă umanitară, potrivit UNICEF. Oficialii ONU recunosc că s-ar putea să le fie greu să strângă suma de cinci miliarde de dolari.

Guvernele lumii au fost criticate pentru că au răspuns prea lent unui alt apel precedent făcut de ONU, care căuta la acea vreme 1,5 miliarde de dolari, pentru primele şase luni ale acestui an, potrivit BBC.

ONU spune acum că a trebuit să revizuiască în creştere suma necesară Siriei, din cauza agravării situaţiei în această ţară.

Organizaţia Naţiunilor Unite se aşteaptă ca numărul refugiaţilor, care e în prezent de 1,5 milioane de persoane, să sară la aproape 3,5 milioane până la sfârşitul acestui an.

Pe lângă acestea, ONU estimează că alte şapte milioane de persoane din ţară vor fi dependente de ajutoarele internaţionale, după ce au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele.

Related posts

Leave a Comment