Anul 2020 ar putea fi unul excepțional pentru vinurile din Transilvania

Producătorii de vinuri din Transilvania se așteaptă ca anul 2020 să fie unul mai deosebit. Seceta din prima jumătate a anului a dus la scăderea producției de vin, însă, chiar dacă vom avea o cantitate mai mică în acest an, calitatea vinului va fi una ridicată. Multe surprize plăcute pot apărea în cazul cramelor mici. Transilvania este cunoscută mai ales pentru vinurile albe.

Anul 2020 a debutat pentru producătorii de vin din Transilvania sub auspicii nefavorabile. Seceta a dus la scăderea cantității de struguri, însă vremea favorabilă din a doua jumătate a anului a dus la obținerea unor struguri de calitate foarte bună. De aceea, vinul produs în acest an va fi mai puțin, dar de o calitate ridicată, spun producătorii de vin. De asemenea, în ultimii ani, a crescut semnificativ calitatea vinificării, ceea ce înseamnă perspective foarte bune pentru viticultura românească, spun specialiștii.

Transilvania este recunoscută mai ales pentru calitatea excelentă a vinurilor albe. În acest an, foarte multe surprize ar putea fi furnizate de micile crame, care mizează pe soiuri și pe cupaje locale. Așa ar fi podgoria Apoldia Maior, deținută de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj și care este situată în Apoldu de Sus. ”Această podgorie este unul dintre puținele locuri în care mai este cultivat un vechi soi românesc, numit Iordana”, spune rectorul Cornel Cătoi.

Specialiștii se așteaptă la vinuri bune produse și în podgoriile de la Turda, Fizeșu Gherlii, Culpiu, Lechința, Aiud și Blaj.

Related posts

Leave a Comment