Ambasadorul SUA cere autorităţilor române stabilitate, predictibilitate şi transparenţă

Stabilitatea, predictibilitatea şi transparenţa sunt trei condiţii absolut necesare pentru dezvoltarea economică şi pentru a avea un mediu de afaceri competitiv, a declarat la Cluj ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm. El a luat parte la un forum economic organizat în cadrul conferinţei Cluj Innovation Days, în care s-a întâlnit cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii şi ai clusterului Cluj IT.

”În discuţiile pe care le-am purtat în privinţa politicilor publice din România, întotdeauna am încurajat stabilitatea, predictibilitatea, transparenţa, bunăvoinţa din partea autorităţilor centrale şi de la nivel local de a se angaja în consultări autentice cu cei interesaţi, precum dumneavoastră, înainte de a face schimbări în politicile publice şi de a face analize cost-beneficiu înainte de a face schimbări majore”, a spus Hans Klemm.

 

Ambasadorul american i-a încurajat, de asemenea, pe antreprenori să mizeze pe transferul tehnologic dinspre mediul universitar spre cel economic şi să încurajeze aplicarea inovaţiilor în economia reală. Hans Klemm i-a invitat, de asemenea, pe antreprenorii români să investească în Statele Unite ale Americii şi le-a spus că acele companii care sunt capabile să performeze pe piaţa americană pot performa oriunde altundeva în lume.

Related posts

Leave a Comment