Alianță pentru inovare: Tailent și eta2u își unesc forțele

Tot mai multe companii investesc în roboți software. Aceștia preiau multe dintre sarcinile repetitive ale angajaților, care sunt liberi să își asume mai multe sarcini creative, care presupun mai multă valoare adăugată. Au apărut și alianțe în companii care produc hardware și cele care produc software, care încearcă, să cucerească noi cote pe piața internațională.

Companiile românești au început să investească sume tot mai mari în dezvoltarea unor soluții software care îndeplinesc rolul de roboți. Aceste soluții preiau o serie de sarcini repetitive desfășurate de angajați, precum transferul unor informații dintr-o bază de date într-alta. Astfel, angajații au mai mult timp pentru a își asuma sarcini care produc valoare adăugată mare, spune conducătorul unei companii care produce software, Mario Popescu, fondator al Tailent.

Unele dintre aceste companii s-au aliat cu firme românești care livrează hardware și au devenit, astfel, mai competitive la nivel internațional, spune reprezentantul unei firme care produce hardware, Stelian Câmpianu, fondator al eta2u.

În general, roboții software înglobează și algoritmi de inteligență artificială, care le permit acestor soluții să devină tot mai eficiente. Procesul acesta de transformare digitală a fost accelerat de la declanșarea pandemiei. Astfel, roboții software au preluat sarcini precum preluarea unor comenzi de la clienți, gestionarea unor baze de date precum cele care includ soluții pentru case inteligente sau gestiunea unor stocuri de mărfuri, potrivit Via Cluj TV.

Related posts

Leave a Comment