Alex Surducan, clujeanul care caută locul castelului legendarului conte Dracula

Clujeanul Alex Surducan a pornit în căutarea locului unde se află legendarul castel al contelui Dracula. Însă nu a parcurs drumul singur, ci în compania scriitorului canadian Dacre Stoker. Acesta este stră-strănepotul scriitorului irlandez Bram Stoker, autorul romanului Dracula. Acum, drumul lor s-a transformat într-o idee de promovare turistică: vizitatori din întreaga lume sunt invitați să parcurgă traseul avocatului londonez Jonathan Harker, cel care a venit în Transilvania pentru a-l întâlni pe Dracula.

Traseul spre legendarul castel al lui Dracula este bazat în întregime pe romanul irlandezului Bram Stoker și nu are nici o legătură cu personajul istoric Vlad Țepeș. Ideea traseului turistic este adresată fanilor celui mai celebru roman cu vampiri din lume, spune inițiatorul traseului, Alex Surducan, la Via Cluj TV.

Dacre Stoker și Alex Surducan au utilizat notițele lui Bram Stoker, precum și indicațiile geografice ale traseului transilvănean al avocatului Jonathan Harker, britanicul angajat de contele Dacula pentru a-i cumpăra o proprietate în Regatul Unit. Traseul începe în Oradea, continuă în Cluj, apoi în Bistrița și ajunge în Munții Călimani. În Călimani, Jonathan Harker a fost preluat de caleașcă misterioasă, mai spune Alex Surducan.

 

Pas cu pas, traseul a fost reconstituit de cei doi pasionați și urmează să fie inclus într-un circuit turistic inedit prin Transilvania. Turiștii care vor parcurge traseul spre castelul lui Dracula au șansa să descopere și un final alternativ al romanului scris de Bram Stoker. Într-una dintre variantele manuscrisului, castelul din Carpați al legendarului conte este distrus de o explozie puternică. 

Related posts

Leave a Comment