Activități dedicate Zilei Mondiale a Cărții și a Drepturilor de Autor și Zilei Naționale a Bibliotecarului Român

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Filiala Cluj și Asociația „Prietenii Bibliotecii” organizează până în data de 28 aprilie 2023, activități dedicate Zilei Mondiale a Cărții și a Drepturilor de Autor și Zilei Naționale a Bibliotecarului Român.

Din anul 1995, la inițiativa UNESCO, ziua de 23 aprilie a fost declarată Ziua Mondială a Cărții şi a Drepturilor de Autor, cu scopul de a promova lectura, activitatea de publicare și drepturile de autor, iar din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată Ziua Națională a Bibliotecarului Român, astfel că, începând cu acel an, Ziua Bibliotecarului este sărbătorită concomitent cu Ziua Mondială a Cărții.

Pe toată durata săptămânii se organizează activități de promovare a lecturii, activități dedicate cărţii și profesiei de bibliotecar, activități cultural-educative, tururi ghidate, ateliere și cluburi de lectură. Astfel, miercuri, 26 aprilie, ora 10>00, scriitoarea Amedeia Neamțu așteaptă publicul la întâlnirea cu Cartea, prietenă dragă a copilăriei. Activitatea se va desfășura la sediul central al bibliotecii, Sala multimedia, etajul VII vest. Tot miercuri, 26 aprilie, de la aceeași oră, la Filiala „Traian Brad”, str. Izlazului nr. 18, istoricul și scriitorul Felix Ostrovschi va prezenta volumul „Vremea vremurilor. Oameni sub povara extremelor”.

Pe parcursul întregii săptămâni, se oferă permise gratuite de intrare la bibliotecă persoanelor de toate vârstele!

Programul complet al manifestărilor poate fi consultat pe Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, pagina oficială.

Related posts

Leave a Comment