Activități de vacanță de Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, continuă în luna august Programul de vacanţă 2021, o alternativă pentru copii și adolescenți de petrecere a vacanței estivale.

Din programul activităților amintim: ateliere de creativitate, vânătoare de comori în bibliotecă, lecturi interactive, diverse cluburi: al curioșilor, de șah, al pasionaților de istorie, de învățare a limbilor străine (spaniolă, franceză, coreeană), jocuri de societate, vizionări de film. Aceste activități sunt gratuite, se desfășoară atât la sediul central, cât și la filialele de cartier, iar participarea se face pe baza permisului de intrare la bibliotecă, nu necesită înscriere prealabilă.

De asemenea, în perioada 4-25 august 2021, se derulează ediția a V-a a programului estival de lectură „E vremea cititului!”, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani. Anul acesta, în cadrul programului vor fi lecturate și cărți vii pe lângă cele clasice, ele fiind reprezentate de persoane având diferite profesii, care vor vorbi despre secretele meseriilor pe care le desfășoară. Activitățile se vor desfășura în zilele de miercuri, de la ora 11:00, iar înscrierile se pot face la numărul de telefon 0264.430323 sau la adresa de e-mail copii@bjc.ro.

Vacanţa de vară este perioada cea mai potrivită pentru lectura cărților incluse în concursul naţional „Bătălia cărţilor”. Cele 10 titluri incluse în concurs pot fi împrumutate de la Secţia pentru copii, Secţia pentru adolescenţi și filialele de cartier. Participanții care vor citi toate cărţile incluse în concurs vor intra în finala „Bătăliei cărţilor”, ce va avea loc la începutul lunii noiembrie.
Totodată, cei dornici de mișcare, dar și de cunoaștere se pot înscrie la concursul Cutreier Clujul prin utilizarea aplicației https://cutreiercluj.qulto.ro/. Competiția se adresează copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, care au de realizat 5 trasee tematice cuprinzând atracții ale orașului. Detalii complete despre concurs sunt disponibile pe pagina web a bibliotecii www.bjc.ro

Related posts

Leave a Comment