Acțiuni de prevenire a poleiului pe drumurile județene din zona de munte

În cursul dimineţii zilei de miercuri, 22 februarie 2023, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier.

Cu toate acestea, pe mai multe sectoare de drum situate în zona de munte a județului s-a acționat în vederea prevenirii fenomenului de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, potrivit reprezentanților Consiliului Județean (CJ) Cluj, în cursul zilei de marți, 21 februarie 2023, s-a acționat pe 14 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe două drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 113 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe șapte drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe un drum județean. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 30 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe șapte drumuri judeţene, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi fiind necesară intervenția, inclusiv prin revizii, pe trei drumuri sau sectoare de drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 64 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

La această oră, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Related posts

Leave a Comment