Acțiune a poliției în vederea prevenirii infracțiunilor comise în mijloacele de transport în comun

Polițiștii și jandarmii din Cluj-Napoca au desfășurat o acțiune în vederea prevenirii infracțiunilor comise în mijloacele de transport în comun din municipiu.

Astfel, s-a acționat în zona stațiilor destinate mijloacelor de transport public în comun, în interiorul acestora, dar și prin intermediul unor filtre rutiere instituite pe principalele artere de circulație din municipiu, respectiv Calea Mănăștur, Calea Florești, strada Regele Ferdinand și Piața Mărăști.

Au fost verificate 70 de mijloace de transport în comun, fiind legitimate, în total, 50 de persoane care, prin comportament și prezența în mijloacele de transport în comun și stații, ridicau suspiciuni.

Neregulile constatate, au condus la aplicarea a 14 sancțiuni contravenționale, 10 dintre acestea fiind aplicate în conformitate cu Legea 61/1991R privind normele de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Tototdată, cu ocazia verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii de investigații criminale au depistat o femeie în vârstă de 62 de ani, din municipiului Cluj-Napoca, pe numele căruia era emis un mandat de aducere, aceasta fiind bănuită de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat din mijloace de transport  persoane. Femeia a fost reținută pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în vederea dispunerii altor măsuri preventive.

Related posts

Leave a Comment