7 Mituri de necrezut privind securitatea casei

Sistemele de securitate la domiciliu au evoluat și au avansat de-a lungul anilor, dar mulți oameni încă mai cred anumite mituri și păstrează concepții greșite cu privire la costul lor, dificultatea de utilizare, sau expunerea la atacuri cibernetice.

În acest articol vom examina șapte mituri comune despre sistemele de securitate la domiciliu și vom explica de ce acestea nu mai sunt adevărate. Majoritatea oamenilor sunt conștienți de beneficiile de bază pe care le poate oferi un dispozitiv de securitate la domiciliu, inclusiv alerte atunci când are loc o suspectare de efracție, sau o alarmă de la un detector de fum, pentru a vă anunța că ați putea fi în pericol. Când vine vorba de bunăstarea personală, siguranța și securitatea pe care le oferă un astfel de dispozitiv este neprețuită, însă mulți nu iau foarte în serios aceste aspecte, considerând că un astfel de sistem este mult prea scump și doar proprietarii înstăriți, ce dețin case foarte mari și le pot permite.

O concepție foarte greșită, pentru că în prezent există o ofertă largă de sisteme de securitate pe piață, unele având prețuri reduse, aflate la promoție. Hoții vizează adesea casele ce par vulnerabile, indiferent de venitul proprietarului sau de cartierul în care locuiește. Chiar dacă nu aveți bunuri scumpe, este important să luați măsuri de securitate pentru a descuraja hoții. Renunțați la ideea că infractorii ar viza doar casele scumpe. Aceste sisteme se dovedesc
a fi o investiție foarte utilă, din moment ce pot oferi dovezi de neprețuit în cazul unei spargeri, spre exemplu.

Un alt mit este că toate încuietorile sunt create la fel și fac același lucru, dar nu este cazul. Unele încuietori sunt mai sigure decât altele și pot fi mai dificil de spart de către hoți. Un foarte bun exemplu în acest caz este Electro Yala Inward MIWI Aplicată de la Urmet, furnizor lider de sisteme de securitate și control acces. Tehnologia MIWI este un protocol de comunicație fără fir utilizat în încuietoare, care îi permite să fie controlat de la distanță folosind un dispozitiv compatibil, cum ar fi un smartphone.

Este potrivită atât pentru aplicații rezidențiale, cât și comerciale, având o construcție robustă din oțel, ceea ce o face rezistentă la manipulare și vandalism. Este important să investiți în încuietori fiabile și sigure, de înaltă calitate pentru ușile și ferestrele dumneavoastră, pentru a putea asigura o securitate maximă.

Pentru o securitate mult îmbunătățită, ce oferă control acces la distanță și capabilități de comunicare video, electro yala se poate conecta cu sistemul de interfon wireless AirVisio 150, ce
trimite semnale wireless către încuietoare, pentru a încuia sau debloca ușa. Acest lucru îmbunătățește securitatea spațiilor, permițând utilizatorului să vadă și să vorbească cu vizitatorul înainte de a-i permite intrarea.

Mitul conform căruia sistemele de securitate pentru casă sunt complicat de instalat și utilizat, este la fel de greșit. Apelând la profesioniștii în domeniu, cum ar fi cei de la URMET, ce oferă soluții complete de instalare și punere în funcțiune, altcineva va face munca grea, iar pentru sistemele noi și moderne, de obicei nu este implicată nicio cablare, în afara conectării la Wi-Fi, ceea ce facilitează mult, tot procesul.

Asistența tehnică și resursele online sunt disponibile 24/7 pentru orice probleme ce pot apărea.
Un alt mit este că sistemele de securitate sunt vulnerabile la hacking.
În timp ce încălcările de securitate sunt o posibilitate, majoritatea sistemelor de securitate moderne sunt echipate cu criptare care îngreunează hacking-ul. În plus, acestea sunt adesea echipate cu autentificare cu doi factori și alte caracteristici de securitate, care îngreunează accesul hackerilor la ele. Mai există de asemenea o concepție greșită, conform căreia sistemele de securitate a locuinței sunt utile doar pentru detectarea efracțiilor.

De fapt, sistemele de securitate la domiciliu sunt utile pentru detectarea a tot felul de evenimente, inclusiv incendii, scurgeri de monoxid de carbon și chiar inundații.
Multe sisteme de securitate vin cu senzori care pot detecta aceste evenimente și pot alerta proprietarii de case și serviciile de urgență, asigurându-se că acestea sunt tratate cu promptitudine.
Un alt mit vorbește despre camerele de securitate, care ar fi utile doar pentru captarea probelor după ce a fost comisă o infracțiune. De fapt, camerele video pot servi și ca un factor de descurajare pentru potențialii hoți, deoarece aceștia vor fi conștienți că sunt urmăriți. De asemenea, acestea mai pot fi folosite și pentru a monitoriza comportamentul copiilor, animalelor de companie și chiar al angajaților.

În cele din urmă, vom dezminți și mitul potrivit căruia sistemele de securitate pentru locuințe necesită multă întreținere. De fapt, sistemele moderne de securitate sunt concepute pentru a necesita întreținere redusă și adesea vin cu caracteristici precum autodiagnosticarea și actualizările automate ale software-ului. Aceasta înseamnă că proprietarii de case pot fi siguri că sistemul lor de securitate este mereu actualizat și funcționează corect.

În concluzie, multe dintre miturile legate de sistemele de securitate la domiciliu nu mai sunt adevărate. Proprietarii de case au astăzi acces la sisteme moderne și fiabile, ușor de utilizat, care sunt concepute pentru a necesita întreținere redusă.
Aceste sisteme sunt, de asemenea, versatile, capabile să detecteze o serie de evenimente, de la spargeri la inundații și pot servi ca un factor de descurajare pentru potențialii hoți de locuințe.

Related posts

Leave a Comment