590.000 de lei pentru sase scoli din judetul Cluj

Consilierii judeţeni vor discuta mâine un proiect de hotărâre care vizează alocarea sumei de 590.000 lei pentru acoperirea cheltuielilor de reparaţii şi alimentare cu apă a şase unităţi de învăţământ şcolar şi preşcolar, de pe teritoriul a cinci comune clujene.

Astfel, urmează ca 120.000 de lei să fie folosiţi pentru reparaţia acoperişurilor, extrem de deteriorate, ale şcolilor gimnaziale Bolduţ şi Boian din comuna Ceanu Mare, unităţi de învăţământ frecventate de circa 120 de elevi. În momentul de faţă, în aceste clădiri se infiltrează apă din precipitaţii, pereţii şi tavanele prezentând tencuieli desprinse şi pline de igrasie.

 

De asemenea, o sumă în cuantum de 70.000 lei este propusă a fi alocată din fondul de rezervă al Consiliului Judeţean atât pentru branşarea la reţeaua publică de apă a sălii de grădiniţă din satul Aşchileu Mare, cât şi pentru asigurarea cu apă potabilă a cetăţenilor din localitate, care nu beneficiază de această facilitate.

 

100.000 lei sunt propuşi a fi alocaţi şi Primăriei comunei Măguri-Răcătău pentru alimentarea cu apă a şcolii gimnaziale din satul Muntele Rece. În prezent, această şcoală este alimentată din surse neconvenţionale, improprii consumului din punctul de vedere al calităţii apei.

 

Şi Primăria comunei Ciurila a solicitat la mijlocul lunii octombrie a.c. sprijin financiar în vederea finalizării lucrărilor de construire a şcolii din satul Filea de Jos. Astfel, a fost propusă suma de 150.000 lei pentru definitivarea acestui obiectiv deosebit de important pentru comunitate.

 

Nu în ultimul rând, o sumă de 150.000 lei va fi propusă plenului reunit al Consiliului Judeţean Cluj pentru a fi adoptată în vederea finalizării, până la finele anului în curs, a lucrărilor de construire a grădiniţei din localitatea Aghireşu, obiectiv de învăţământ preşcolar care şcolarizează în acest moment un număr de aproximativ 40 de copii.  

Related posts

Leave a Comment