Șeful CNADNR trebuie să demisioneze!

De Rareș Rusu, președinte PMP Cluj-Napoca

Sloganul care i s-ar potrivit cel mai mult Compania Naționale a Autostrăzilor și Drumurilor Naționale din România (CNADNR) ar fi ”Narcis, fă-te că muncești”. Șeful CNADNR trebuie să demisioneze din cauza văditei incompetențe cu care administrează ceea ce ar trebui să fie sistemul național de autostrăzi.Narcis Neaga a reușit performanța Meșterului Manole: ce construiește primăvara se dărâmă toamna, așa cum s-a întâmplat în cazul tronsonului de autostradă Sibiu – Sebeș, de pe Coridorul IV Paneuropean. Tronsonul a fost inaugurat cu fast de Victor Viorel Ponta înainte de alegeri, iar acum a trebuit să fie închis, din cauza lucrului de mântuială. În cei doi ani de când a preluat șefia CNADNR, nu a reușit să construiască nici măcar un metru de autostradă în România, deși avea la dispoziție importante fonduri europene.

Autostrada Turda – Sebeș, cea care ar fi trebuit să unească Autostrada Transilvania cu Coridorul IV Paneuropean avea finanțare asigurată din fondurile cu care Comisia Europeană a penalizat gafele repetate ale CNADNR comise pe șantierele românești, dar pe care Bruxelles-ul le-a lăsat la dispoziția autoritățile române. Aceste fonduri trebuiau cheltuite până la finalul acestui an. Evident, șeful CNADNR nu a fost în stare să facă acest lucru.

Narcis Neaga nu a reușit să utilizeze banii europeni nici pentru a finaliza tronsoanele Gilău – Nădășel, Câmpia Turzii – Ogra și Ogra – Târgu-Mureș ale Autostrăzii Transilvania. Cât despre autostrada Comarnic – Brașov, ea ar putea să fie redenumită ”Autostrada fantomă”, pentru că toată lumea din Palatul Victoria vorbește de ea, dar nu există în realitate. În luna iulie, a fost scoasă din nou la licitație.

Pentru toate aceste lucruri, șeful CNADNR trebuie să lase locul unuia mai competent decât el.

Related posts

Leave a Comment