Școala pentru o Românie verde – un nou proiect cu premii pentru responsabilizarea ecologică a tinerilor


„Școala pentru o Românie verde” este o acțiune ecologică organizată de Zibo.ro care își propune să schimbe mentalitatea tinerilor despre ceea ce înseamnă un mediu sănătos, prin diferite acțiuni de colectare, dar și să îi premieze pe cei mai buni dintre aceștia.În cadrul campaniei, copiii din grădinițele, școlile și liceele din județul Cluj, înscrise în acest program, vor colecta hârtie pet-uri și vor planta copaci. În plus, fiecare unitate de învățământ ce va colecta minim 10 tone de hârtie va primi numeroase premii. În acest sens, vor fi încheiate acorduri de parteneriate cu fiecare unitate scolară. Cantitatea de hârtie și PET-uri colectate vor fi preluate de parteneri ai Zibo.ro.
În județul Cluj colectarea de hârtie se face la Polus Center între orele 10.00-18.00. Detalii despre locația acestuia se poate obține de la Biroul de Informații din incinta centrului comercial.

În cadrul proiectului „Școala pentru o Romanie verde” vor fi organizate următoarele acțiuni: colectare de hârtie (pentru fiecare 10 tone de hârtie colectată, școala va primi 1.000 ron în produse sau bani), colectare de PET-uri de Aqua Carpatica (Pentru fiecare 500 de PET-uri de Aqua Carpatica colectate, școala va primi 50 de caiete și 50 de pixuri), precum și „Ziua Împăduririi”, care va avea loc în aprilie 2013, sub sloganul „Un copil, un copac” , zi în care vor fi plantați 1.000.000 de copaci.

În cadrul proiectului se va acorda o deosebită atenției formării educației ecologice a copiilor. În acest sens va fi organizat un Concurs Național cu premii pe teme ecologice. Competiția se va desfășura online, în 2 etape (15 decembrie 2012 – etapa inițială; aprilie– etapa finală). La acest concurs vor putea participa elevi din cadrul unităților școlare înscrise în acest proiect. Cei mai buni ecologiști din fiecare județ vor fi recompensați cu o vacanță de o săptămână la Bruxelles.
Primele trei școli care vor colecta cantitatea cea mai mare de hârtie per elev, pe întregul an școlar 2012-2013, vor primi un buget de modernizare și dotare a școlii. De asemenea, în fiecare lună, unitatea școlară care va avea contribuția cantitativă cea mai însemnată (cantitatea cea mai mare de maculatură per elev) va fi recompensată prin organizarea unei Green Party Day, susținută de Aqua Carpatica și organizata de Adventure CAMPS. În cadrul campaniei, vor fi oferite diplome, precum și numeroase premii: materiale și rechizite școlare, echipamente IT, cadouri etc. Aceste premii vor fi acordate funcție de cantitățile de hârtie colectate.

Pentru mai multe detalii vizitați site-ul www.zibo.ro .Related posts

Leave a Comment